Els sindicats de l’administració allargaran un mes el termini de preavís de mobilitzacions contra la reforma

Les organitzacions sindicals van convocar una possible vaga general fins al 19 de març, però vista l’actitud del Govern de “dilatar” les negociacions es comunicarà un allargament del període

Un moment de la reunió d\'aquest dilluns a l\'edifici administratiu de Prat de la Creu.
Un moment de la reunió d\'aquest dilluns a l\'edifici administratiu de Prat de la Creu.
Els sindicats de la Funció Pública ampliaran un mes més el preavís de vaga general per deixar clar que no descarten mobilitzacions efectives contra la reforma de l’administració que està promovent el Govern i sobre la qual no hi acaba d’haver acord. Les organitzacions sindicals tenen la sensació que els representants governamentals els estan aixecant la camisa en les reunions que s’estan fent i per això allargaran el termini durant el qual podrien fer accions de protesta o aturades laborals. El preavís de vaga general finalitza el dia 19 d’aquest mes, però es perllongarà.

Els col·lectius sindicals havien deixat fora del termini inicialment previst per a possibles mobilitzacions la Setmana santa, entenent que és un període de molta activitat econòmica i comercial i d’altra presència de turistes. Ara, aquests dies quedaran inclosos dins el nou termini ‘vaguístic’. No obstant això, d’entrada, no està previst que durant els dies de major afluència de visitants es dugui cap acció concreta. En tot cas, els sindicats mantenen que s’avisarà de les actuacions concretes amb 48 hores de marge.

Els representants dels funcionaris donen per fet que si dilluns que ve no hi ha un acord que els satisfaci -i ara per ara estan lluny d’assolir-ho- es començaran a organitzar accions de protesta

L’ampliació del termini respon a la voluntat de deixar clar que els sindicats no es dobleguen a “les maniobres del Govern” per dilatar el temps i intentar desgastar els negociadors dels representants dels treballadors. Un grup important dels sindicalistes ja hauria donat per trencades les negociacions aquest dilluns mateix. Però hi ha una altra facció que es partidària d’esgotar fins al darrer moment el diàleg. O dit d’una altra manera: pretenen que siguin els representants governamentals els que finalment no tinguin més remei de reconèixer que no s’assumeixen les demandes dels funcionaris.

Entén el sector més conciliador, que amb una negativa clara i rotunda estaria plenament justificada la mobilització i, alhora, això suposaria tenir un major seguiment i adhesió per part dels treballadors públics. Al mateix temps, esgotant aquesta via de diàleg -dilluns hi torna a haver una reunió i hauria de ser la última, de conclusions segons la convocatòria, de ‘caixa o faixa’ per als sindicats-, els sindicalistes també guanyen temps, asseguren les fonts, perquè es pugui reorganitzar el sindicat de treballadors de l’administració general (Sipaag).

Aquest col·lectiu feia molt temps que anava amb una sabata i una espardenya atès que els seus dirigents ho estaven en funcions. I tot i que anaven treballant, ho feien gairebé en somort. La setmana passada, després de molt temps, es va acordar una renovació de la junta del Sipaag. Nous funcionaris han agafat les regnes del sindicat i ara s’estan reorganitzant per, alhora, mirar també de fer veure al personal que la nova reforma de la Funció Pública suposa més perjudicis que avantatges a parer seu.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.