Comú i Progec tanquen l’acord que evitarà la via judicial per l’incendi dels Serradells

L’empresa accepta reprendre el contracte de reforma de la façana assumint la part ja pagada per la corporació i destruïda per l’incendi en unes obres que començaran el 16 de març

La bastida no s'ha hagut de retirar pas del tot.
La bastida no s'ha hagut de retirar pas del tot.

Les obres de reconstrucció del centre esportiu dels Serradells començaran a mitjans de març. El dia 16, concretament, si es fa cas a la data donada per la cònsol major, Conxita Marsol. I ho faran amb Progec assumint la reparació de la part de la instal·lació on es va originar l’incendi, després de l’acord tancat amb el comú. El pacte evitarà que, almenys per part de la corporació parroquial, s’hagi de recórrer a la justícia. La mandatària s’ha mostrat optimista i convençuda que la instal·lació estarà disponible per albergar les proves de natació dels Jocs dels Petits Estats de l’any vinent.

Es pot dir sense cap problema que el comú s’ha sortit amb la seva. O millor dit, Marsol. Des de fa setmanes que la cònsol insistia en el desig que Progec acceptés reprendre el contracte de reforma de la façana que estava realitzant quan, en el marc de les obres, es va produir la guspira que va provocar el foc. Aquesta és la part dels danys que les asseguradores contractades per la corporació no van voler assumir perquè entenien que eren responsabilitat de la constructora. Tot plegat, valorat en uns 1,8 milions d’euros –la xifra que el comú havia anat pagant segons es presentaven les certificacions. Les companyies sí que van pagar ja els 4,2 milions en què es van valorar la resta de desperfectes.

Feia setmanes que des de la majoria es negociava amb Progec per evitar que tot plegat acabés als tribunals. Aquest mateix matí, poques hores abans de finalitzar el termini del concurs per a la reconstrucció, s’ha tancat el pacte. L’empresa accepta seguir amb el contracte ja signat per a la façana. Per tant, reconstruirà la part ja feta però destruïda per l’incendi i acabar tots els treballs. En global, havia de percebre 2,8 milions. El comú només abonarà per aquesta part el milió que quedava per afrontar quan es va declarar el foc.

“Ens han demostrat que estan involucrats i que tenen ganes de col·laborar”, ha destacat Marsol, tot valorant positivament el fet que “evitem processos judicials, que és el que no volíem”. La mandatària ha destacat que “és el que buscàvem: reconstruir a cost zero per al comú”.

Sis empreses, Progec entre elles, opten al concurs per reconstruir la instal·lació

Cal recordar que el concurs s’havia licitat tenint en compte tant aquesta possibilitat com la de no arribar a un acord. En aquest segon cas, s’hagués adjudicat tota la reconstrucció a una única societat. Ara, el lot 2 (la façana) no s’adjudicarà i faltarà decidir qui s’encarrega dels lots 1 (l’enderroc i neteja) i del 3 (la reconstrucció de la resta de parts afectades pel sinistre més les millores introduïdes pel comú). Al concurs s’hi ha presentat sis empreses –Progec inclosa- i ara els tècnics comunals hauran d’estudiar les ofertes per procedir a la seva adjudicació en una sessió del ple de la corporació prevista pel dia 5 de març. Un cop presa la decisió, les obres començaran el 15 i s’allargaran durant quinze mesos.

Per finançar-les, el comú compta amb els 4,2 milions d’euros pagats per les asseguradores. A banda, haurà d’assumir un més per les millores –principalment el canvi del terra de la piscina- i el que encara haurà d’abonar per la façana.

Pel que fa als terminis, Marsol s’ha mostrat convençuda que la piscina estarà disponible per albergar les proves de natació dels Jocs dels Petits Estats que s’han de celebrar al país la primera setmana de juny 2021. “Estarà i la inaugurarem amb ells”, ha afirmat. De fet, la seva convicció és tan forta que ha deixat clar que, per ara, no preveu valorar cap possible alternativa.

-

Relacionat

Marsol confia que la piscina dels Serradells estarà a punt pels Jocs dels Petits Estats
La bastida no s'ha hagut de retirar pas del tot.

Relacionat

El comú allarga el termini del concurs per a la reconstrucció dels Serradells

Comentaris

Trending