Marsol confia que la piscina dels Serradells estarà a punt pels Jocs dels Petits Estats

La cònsol major espera poder tancar un acord amb Progec perquè es faci càrrec de la reconstrucció de la façana, la part de les obres que no està coberta per les asseguradores

-
-

El comú d’Andorra la Vella i Progec, la constructora adjudicatària de la reforma de la façana del centre esportiu dels Serradells on es va originar l’incendi que va malmetre bona part de la instal·lació, negocien a corre-cuita per intentar assolir un acord pel qual l’empresa es faci càrrec de la reconstrucció de la part més afectada pel foc. Per guanyar temps, des de la corporació s’ha prolongat encara més, fins al dia 17, el termini de presentació d’ofertes del concurs per refer els danys del sinistre. Malgrat aquest nou retard, la cònsol major, Conxita Marsol, s’ha mostrat confiada que la piscina pugui estar disponible per a la celebració, entre el 31 de maig i el 5 de juny del 2021, dels Jocs dels Petits Estats.

De fet, aquesta licitació ja ha tingut dues pròrrogues prèvies. Inicialment, el límit per presentar les propostes expirava el 23 de gener. A petició de l’Associació de Contractistes d’Obres (Acoda) es va allargar, primer, fins al 30 i, després, fins aquest dilluns. Ara es torna a ampliar el termini. En aquest cas, però, per un altre motiu.

El comú, i així ho ha explicat sempre la cònsol major, Conxita Marsol, sempre ha estat partidari de dividir el projecte de reconstrucció en dues parts. Una, la part de la instal·lació afectada pel foc però que no formava part de l’encàrrec original de remodelació de la façana, que s’havia adjudicat a Progec. L’altra, justament, aquesta zona, on es va originar el foc.

Els danys a la façana no entraven en la indemnització pagada per les asseguradores del comú

Cal recordar que l’acord tancat entre corporació i les tres asseguradores del centre suposava cobrar 4,2 milions d’euros dels 6 en què es valora el total de danys. Els restants corresponien, justament, a la façana, ja que les companyies entenien que l’obra no havia estat recepcionada pel comú i, per tant, era responsabilitat de la constructora. Era ella, on el seu defecte, les seves asseguradores qui havien d’assumir aquesta part dels danys.

Per això, des de la majoria liderada per Marsol es volia que Progec es fes càrrec d’aquesta fase dels treballs de reconstrucció –sense que això suposés cap cost extra per a la corporació-. El concurs per a encarregar les obres, de fet, ja es va treure amb dos lots: un amb la part de la façana i un altre amb la resta. En funció del que fes la constructora, es faria l’adjudicació.

Fonts de la corporació consultades per Altaveu han reconegut que aquesta tercera pròrroga respon al fet que comú i Progec es troben negociant per veure si poden arribar a un acord perquè sigui la constructora, tal com desitja Marsol, qui es faci càrrec de reconstruir la façana. Les converses estarien avançades i, de fet, s’estarien acabant de determinar “els termes exactes” del pacte. Per acabar de tancar-lo, s’ha decidit donar una setmana més de marge. El nou termini finalitzarà dilluns vinent. Si fos així, el lot corresponent a la façana quedaria desert i seria Progec qui continuaria amb les obres de l’anterior concurs i l’altre lot s’adjudicaria en funció de les ofertes rebudes. En cas que no hi hagi acord, la cònsol major ha explicat que, per una banda, es reclamaria a la constructora els danys i perjudicis soferts a la vegada que, també via Batllia, es demanaria a les assegurances que assumissin aquests 1,8 milions.

"Negociem amb Progec. Hem avançat però ens falten uns serrells per veure si ho tanquem per bé o per malament", ha explicat Marsol, tot indicant que "el que els demanen és que continuïn el projecte iniciat l'any 2017". D'aquestes obres, el comú havia pagat, segons es certificava que s'anaven completant fases dels treballs, fins a 1,8 milions d'euros -els que les asseguradores no cobreixen-. Per tant, si l'empresa accepta seguir amb l'encàrrec, sí que percebria el milió restant fins a arribar als 2,8 amb què es va adjudicar la reforma de la façana.

La cònsol major s'ha mostrat confiada que el retard en la decisió sobre el concurs no ha de suposar cap gran contratemps. En tot cas, té clar que les obres han de començar al març i que hi hauria prou temps per tenir la piscina disponible pels Jocs dels Petits Estats, tot i que "la prioritat sempre és el centre esportiu". En aquest sentit, la previsió de duració dels treballs de reconstrucció és de quinze mesos, però Marsol ha apuntat que sempre es pot intentar finalitzar abans la piscina que no altres parts de la instal·lació també malmeses.

Etiquetes

La bastida no s'ha hagut de retirar pas del tot.

Relacionat

El comú allarga el termini del concurs per a la reconstrucció dels Serradells
La bastida no s'ha hagut de retirar pas del tot.

Relacionat

La major part de les zones afectades per l’incendi dels Serradells van ser valorades com a sinistre total
Marsol intervé durant la sessió de comú.

Relacionat

Marsol reclama a Progec que es faci càrrec de la reconstrucció de la façana dels Serradells
-

Relacionat

Les indemnitzacions per l’incendi dels Serradells podrien acabar a la Batllia

Comentaris

Trending