Les indemnitzacions per l’incendi dels Serradells podrien acabar a la Batllia

El comú cobrarà ara 4,2 milions dels 6 en què es valoren els danys a la instal•lació però queda pendent la part corresponent a la façana, on es va iniciar el foc, i on hi ha diferents empreses implicades, una ja en fallida

-
-

El cobrament de les indemnitzacions que han d’assumir les asseguradores per l’incendi al centre esportiu dels Serradells podria acabar havent-se de resoldre per la via judicial. Si més no, una part. Especialment, la que fa referència a la façana, que és l’estructura de la instal·lació on s’estaven efectuant les obres que van provocar el sinistre. Per ara, el comú d’Andorra la Vella ja s’ha assegurat el pagament per part de les companyies dels 4,2 milions en què es van valorar els danys soferts fora de l’àrea dels treballs, però haurà de moure’s per acabar de tancar els 1,8 restants.

La corporació celebrarà aquesta tarda una sessió de comú extraordinària per validar l’acord tancat amb les diferents asseguradores que cobrien tot el centre esportiu. De fet, la voluntat primera era fer-ho en la sessió de divendres, però no va ser possible perquè encara no s’havia confirmat l’interventor. La idea inicial de la cònsol major, Conxita Marsol, era que les companyies abonessin els 6 milions en què els pèrits van valorar tots els danys soferts en l’incendi i que, posteriorment, fossin elles les que es posessin d’acord amb la de l’empresa adjudicatària de les obres a la façana per recuperar la part que correspondria a la zona dels treballs. Finalment, però, això no ha estat possible.

Segons les fonts consultades per Altaveu, l’acord que es sotmetrà a votació aquesta tarda implica que les tres asseguradores contractades en el seu dia des del comú per cobrir tota la instal·lació abonaran ara 4,2 milions. És a dir, la part relativa als danys que no corresponen a la façana. Quedaran pendents de cobrar 1,8 de la part del centre que estava en obres, adjudicades en el seu dia a l’empresa Progec. I aquí és on es pot complicar tot plegat i on, en funció de com avancin les converses, no es pot descartar que finalment s’hagi de recórrer a la via judicial. De fet, ja fa un parell de mesos, en la roda de premsa de presentació del projecte de reconstrucció, Marsol no va amagar que la relació amb l’adjudicatària no seria fluïda –fins i tot va arribar a apuntat que, en funció de com acabessin les negociacions, l’empresa es podria situar com a deutora del comú.

Per una banda, caldrà veure com vol actuar l’empresa constructora. Una opció que no descarten les fonts consultades seria que ella mateixa assumís les tasques per refer la façana, tasca que afrontaria pel seu compte, sense que el comú hagués de pagar res. L’altra significaria reclamar a la seva asseguradora la cobertura dels danys, però aquí intervé un tercer actor: la serralleria els Cortals. Era l’empresa subcontractada per fer els treballs de soldadura que van acabar desencadenant l’incendi. Aquí, per tant, també podria entrar la disputa entre l’asseguradora de Progec i la de la serralleria, per determinar quina hauria d’assumir els danys. Amb un problema afegit: Els Cortals va fer fallida i va tancar.

En tot cas, des de l’actual majoria comunal es valora com a “un bon acord” el que s’ha assolit amb les asseguradores del centre esportiu i que s’aprovarà aquesta tarda. El primer pagament de 4,2 milions permetrà a la corporació tirar endavant les obres de reconstrucció. De fet, el concurs per a contractar l’empresa que es farà càrrec es va licitar a finals de novembre i el dia 23 de gener està previst l’acte d’obertura de plecs. Tot fa preveure que com a molt tard durant el febrer es puguin adjudicar els treballs, el projecte dels quals està valorat en uns set milions d’euros.

Una simulació de com quedarà l'interior de la piscina una vegada reconstruïda.

Relacionat

Marsol es fixa iniciar la reconstrucció dels Serradells el febrer i fer obres durant 14 mesos a raó de 7 milions d’euros

Comentaris (3)

Trending