La major part de les zones afectades per l’incendi dels Serradells van ser valorades com a sinistre total

El peritatge atorga un 100% dels danys a tots els elements de la piscina, inclòs el material que hi havia a l’espai així com a la coberta de la instal·lació

La bastida no s'ha hagut de retirar pas del tot.
La bastida no s'ha hagut de retirar pas del tot.

L’incendi dels Serradells va ser devastador. Gairebé tots els elements del centre esportiu que van ser afectats per les flames van quedar destruïts al 100%. Així es revela en el peritatge que el comú d’Andorra la Vella va encarregar per valorar els danys. És d’acord amb aquest informe que s’ha fixat tant la indemnització ja tancada per la corporació amb les tres asseguradores amb qui es tenia contractada la cobertura de la instal·lació com la valoració dels danys soferts a la façana, part que estava sota responsabilitat de Progec, l’empresa adjudicatària de les obres de reforma en què es va originar el sinistre.

El peritatge, realitzat per l’empresa francesa Polyexpert és contundent a l’hora de quantificar els importants desperfectes ocasionats pel foc. Poca cosa va quedar dels elements que van rebre l’impacte de les flames. Un bon exemple és la piscina. Els experts situen en el 100% els danys soferts tant pel que fa a l’estructura de les parets, al sistema elèctric o al contingut –és a dir, tot el material que hi era a dins-. El mateix succeeix amb la coberta de l’edifici i amb el revestiment d’alumini de la façana.

També van patir importants desperfectes els locals annexes a la piscina, tot i que, en aquest cas, alguns es van salvar del sinistre total. L’informe pericial indica que la destrucció, en alguns casos, va ser parcial segons el lloc. En tot cas, però, sempre important.

Un cop constatats els importants danys soferts per la instal·lació aquell 22 de novembre del 2018, l’informe també va servir per avaluar el cost dels treballs a realitzar per arreglar-los. En aquest cas, els treballs es van dividir en funció dels danys patits per les zones que, en aquell moment, estaven sota la responsabilitat del comú –cobert per les tres asseguradores contractades (AXA Patrimoine, Andorrana i Fiatc)- i la part corresponent als treballs que realitzava Progec. A més, es van valorar les millores que la corporació volia fer aprofitant la necessitat de reconstruir la instal·lació.

A partir d’aquest informe és com s’ha tancat l’acord, aprovat ara fa uns dies en sessió de comú, pel qual les asseguradores es fan càrrec de 4,2 milions d’euros, mentre que quedarà per veure com es resol la part que estava sota responsabilitat de l’empresa adjudicatària de les obres de la façana. Els danys a aquesta zona es valoren en uns 1,9 milions.

Des de la corporació s’ha demanat expressament a Progec si es vol fer càrrec de la reparació, sense que això suposi cap cost extra, i ara s’està a l’espera de veure què respon l’empresa. El termini per decidir-se, de fet, s’ha ampliat uns dies, ja que, com va explicar la cònsol major, Conxita Marsol, el dia límit serà quan finalitzi el termini de presentació d’ofertes del concurs per a la reconstrucció. Aquest, justament, s’ha allargat una setmana més, fins al 30 de gener, a petició de l’Associació de Contractistes d’Obres (Acoda) per disposar de més temps per preparar els aspectes tècnics de les propostes.

El peritatge, finament, també va valorar en 1,16 milions el cost dels treballs de millora a la instal·lació. Es tracta d’uns afegits que, des de comú, es volen introduir a la reforma tenint en compte que el centre esportiu dels Serradells data de l’any 1993 i que necessita, justament, aquestes actuacions per modernitzar-se.   

Marsol intervé durant la sessió de comú.

Relacionat

Marsol reclama a Progec que es faci càrrec de la reconstrucció de la façana dels Serradells
-

Relacionat

Les indemnitzacions per l’incendi dels Serradells podrien acabar a la Batllia

Comentaris

Trending