El comú allarga el termini del concurs per a la reconstrucció dels Serradells

La pròrroga l’ha demanat l’Acoda perquè les empreses preparin amb més calma les ofertes però també dona més marge a la corporació en la negociació amb Progec perquè assumeixi la reparació dels danys a la façana

La bastida no s'ha hagut de retirar pas del tot.
La bastida no s'ha hagut de retirar pas del tot.

El comú d’Andorra la Vella ha prolongat dues setmanes més el termini perquè les empreses interessades puguin presentar les seves ofertes per a la reconstrucció del centre esportiu dels Serradells. De fet, serà la segona pròrroga, ja que el termini inicial finalitzava el passat dimecres i ja es va allargar fins dijous vinent. La mesura s’ha pres a petició de l’Associació de Contractistes d’Obres (Acoda) però, de retruc, també permet a la corporació guanyar temps per intentar negociar amb Progec la possibilitat que l’empresa assumeixi la part dels danys provocats per l’incendi no coberta per les asseguradores.

El concurs es va convocar a finals de novembre i incloïa, a més de la reparació dels gravíssims desperfectes provocats pel foc diverses millores en la instal·lació. El termini inicial finalitzava el 22 de gener. Ja la setmana passada, el BOPA va publica una llargament de temps fins al 30 i, aquest dilluns, un altre edicte l’ha allargat encara més, fins al 10 de febrer. És a dir, en total s’hauran donat 18 dies més.

La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, ha explicat a Altaveu que la prolongació es fa “a petició de l’Acoda”. En aquest sentit, des de l’entitat es considera que els treballs són de gran envergadura i, per tant, les empreses necessitaven més temps per poder treballar millor les seves propostes.

De retruc, però, l’allargament també dona més marge a la corporació en les negociacions amb Progec, la constructora adjudicatària dels treballs a la façana del centre esportiu on es va originar l’incendi. Cal recordar que l’acord tancat ara fa uns dies amb les asseguradores, i pel qual el comú va percebre 4,2 milions d’euros, no cobria la part de la instal·lació que estava en obres, amb uns danys valorats en 1,8 milions. Per a Marsol, la millor solució era que Progec assumís directament la reparació dels danys i així se’ls va proposar via carta.

De fet, el concurs convocat al novembre ja preveia una doble possibilitat. Una, que l’adjudicatària dels treballs de la façana accepti reconstruir aquesta part –sense cap cost suplementari pel comú- i la resta de treballs seria el que s’acabarien encarregant. L’altre, que Progec no ho fes i, per tant, el projecte s’hagués d’encomanar en la seva

Marsol segueix insistint que "la millor solució" és que Progec assumeixi reconstruir la part de façana afectada pel foc

totalitat a una altra empresa. La mandatària ja va advertir que, en aquest segon cas, tocaria reclamar a la constructora els danys soferts, fet que la podria convertir en deutora de la corporació i, per tant, fer que no pogués optar a altres concursos públics.

La cònsol no amaga que el termini extra pot “ajudar a arribar a un acord” i confia que en els propers dies es pugui acabar de tancar l’afer. Marsol insisteix en el fet que, al seu entendre, que Progec acceptés ocupar-se d’aquesta part dels treballs de reconstrucció seria “la millor solució per a tots”.

Curiosament, en la sessió de comú que s’ha de celebrar el dijous, i que ha de servir, entre altres coses, per aprovar el pressupost per al 2020, la corporació haurà d’adjudicar unes obres a l’empresa constructora. En concret, és la part dels treballs d’urbanització de la unitat d’actuació del Prat del Rull que correspon a la corporació. L’acord amb la propietat estipula que ho farà la mateixa empresa contractada pels privats per a la resta d’actuacions a la parcel·la. I, en aquest cas, és Progec.

Comentaris

Trending