Compromís x la Seu proposa una línia d’ajuts per a fronterers afectats laboralment per la crisi

Demana que l'ajuntament doni una prestació als treballadors que es troben amb un problema

Reunió telemàtica dels regidors de Compromís a l'ajuntament de la Seu d'Urgell.
Reunió telemàtica dels regidors de Compromís a l'ajuntament de la Seu d'Urgell.
Compromís X La Seu proposa la creació d'una línia d’ajuts extraordinari per als fronterers afectats laboralment per aquesta crisi provocada pel coronavirus. Ha justificat la proposta tot afirmant que "molts fronterers han fet arribar el seu neguit pel seu futur proper i la possible falta de cobertura econòmica i laboral, tant a Espanya com a Andorra", i recorda que aquest col·lectiu suma actualment més de 1.500 treballadors, "que suposa més d’un 20% de la població activa de la ciutat, que és de 6.817 persones actives.

Compromís ha proposat que l’ajuntament de la Seu d'Urgell demani als governs de la Generalitat i de l’Estat que creïn una prestació d’atur per als fronterers que es trobin amb problemes laborals durant aquesta època. Cal recordar que després dels aiguats del 1982 ja es va crear aquesta línia de prestacions que va durar molts anys i del que es van poder beneficiar molts ciutadans de la població.

La proposta afegeix que, mentre ningú no doni resposta a aquesta petició, sigui l’ajuntament, mitjançant una línia d’ajuts extraordinari, la que doni una prestació a aquests treballadors que es troben amb un problema laboral. Malauradament, l’equip de govern ha rebutjat aquesta proposta i remet als treballadors fronterers que, com a conseqüència de la crisi sanitària, es troben en situació d’atur o problemes econòmics per falta de cobrament, a acudir als serveis socials quan, s’ha d’insistir, és un problema laboral que ha de ser tractat com a tal.

Etiquetes

Comentaris

Trending