Companys i amics fan a l’Abarset un acte de record al canoner mort en accident

L’home, de 51 anys, havia treballat més de tres lustres a Soldeu i el Tarter, on s’han reunit aquesta tarda una quarantena de persones

-
-
Una quarantena de persones -amics, companys i excompanys de feina- s’han trobat aquesta tarda per retre un senzill però sentit homenatge en forma de record a l’operari de l’àrea de neu de cultiu de Saetde que va morir la matinada de diumenge arran de les lesions sofertes en patir un accident amb la moto de neu que conduïa al Pas de la Casa. L’home, de 51 anys, feia una ronda de control de les instal·lacions i probablement degut a la mala visibilitat i alguna placa de gel que no va poder veure va acabar perdent el control de la moto i es va encastar contra un paravent lateral.

Sia com vulgui, l’acte d’avui ha servit per recordar algunes de les moltes anècdotes que els presents havien compartit amb en ‘Txitxo’, que aquest era el nom amb el qual era popularment conegut el canoner. El fèretre amb les despulles del malaurat treballador de pistes va ser incinerat a principi de setmanes en la més estricta intimitat familiar. La família, això sí, ha fet arribar aquesta tarda un conjunt d’esqueles de record perquè els amics -no hi havia cap directiu de l’empresa a l’acte- les puguin conservar. 

‘Txitxo’ era molt apreciat, com ha tornat a quedar demostrat aquest divendres. Era molt conegut en el sector de la neu del país i més enllà. Però sobretot va deixar petjada a Ensisa. Va treballar més de tres lustres a Soldeu i el Tarter fins que fa un parell o tres de temporades hivernals va ‘fitxar’ per Saetde. Per Pas de la Casa i Grau Roig. Tot i això, l’acte d’homenatge s’ha celebrat a l’Abarset, el local de referència del Tarter.

Comentaris

Trending