Commoció en el món del turisme per la mort d’un dels pioners del sector

Robert Bastús Escolà tenia 88 anys i encara estava ben actiu al capdavant d’AndorraTours

-
-
El turisme andorrà plora la pèrdua de Robert Bastús Escolà. Als 88 anys, encara tenia el cap ben clar i fresc i es mantenia al capdavant -tot i que formalment n’havia traspassat la direcció a una de les seves filles- d’AndorraTours, l’agència de viatges que feia dècades que havia creat i que tant feia d’emissora com de receptora de turistes. De fet, a Bastús se’l té al Principat com un dels pioners del turisme comercial. “D’agafar la maleteta i anar pel món a buscar turistes que volguessin venir a Andorra”, han assegurat alguns dels consultats, commocionats pel traspàs.

Nascut el febrer del 1932 a la Pobla de Segur, va arribar al Principat de ben jove i després de treballar per la família Cornella, especialment al Pas de la Casa, va fer el salt al món més estrictament turístic de la mà de la família Molleví i la firma Turivac, que seria l’origen d’Hotansa. Amb els Molleví, Bastús entraria en el món de l’hoteleria. L’Isard o l’Andorra Park Hotel serien dos dels bucs insígnia del grup. Més tard, Robert Bastús posaria en marxa l’agència que ha gestionat fins a la data d’avui i que el va fer conèixer pels ambients turístics de mig món. Les grans fires del sector no es perden la cita amb l’empresari andorrà.

Des d’AndorraTours (i també de Turand) Bastús havia estat un pioner en la recerca de turisme per a Espanya i, especialment, per a Andorra, el seu centre de negoci. Els últims anys s’havia centrat molt, segons les fonts, en els mercats francès i belga. Membre al seu dia del plenari de la Cambra de Comerç, Robert Bastús va ser membre fundador tant de l’Associació d’Agències de Viatge d’Andorra com de l’Skal Club.

Bastús estava ingressat des de feia uns pocs dies a l’hospital. Ha mort avui i en principi se l’incinerarà en la més estricta intimitat. Sense identificar-lo, però el Govern ha confirmat que, malauradament, Bastús ha estat la quarta víctima causada pel maligne coronavirus.

Comentaris (22)

Trending