Comiat massiu a Antoni Morell a la Massana

L'església parroquial s'ha omplert en el funeral de l'escriptor

-
-
L'església parroquial de Sant Iscle i Santa Victòria, a la Massana s'ha omplert en el funeral de l'escriptor Antoni Morell. Representants del món polític, econòmic, cultural i social s'han aplegat per acomiadar aquesta personalitat rellevant. Posteriorment ha estat incinerat tal i com va deixar indicat en el seu testament.

La missa per l'escriptor, que va morir de forma sobtada el diumenge passat a Andorra la Vella als 78 anys, s'ha oficiat en llatí i en català. El funeral ha comptat amb la presència de nombroses personalitats com la síndica general Roser Suñé, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, el conseller general i president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, els excaps de Govern Toni Martí i Albert Pintat, el conseller general i president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, autoritats del comú de la Massana,  l'exsíndic general, Joan Gabriel, l'exministre, Càndid Naudi, i els ambaixadors de França i Espanya, Jocelyne Caballero i Àngel Ros respectivament. Ros ha dit que "va ser una persona que va introduir a Andorra un bon número d'escriptors catalans".

El cap de Govern, Xavier Espot ha destacat, a banda de la producció literària i de la tasca d'advocat d'Antoni Morell, "la seva defensa de les institucions andorranes i el compromís amb el seu país" mentre que Sílvia Riva s'ha referit al carisma de l'escriptor "que ha quedat palès en aquest comiat multitudinàri". La cònsol major de la Massana, Olga Molné, ha volgut recordar "el llegat literàri que deixa Antoni Morell a la biblioteca massanenca". El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell ha volgut subratllar "la capacitat que tenia Morell d'escoltar a la gent".

L'àmbit cultural ha estat àmpliament representat amb escriptors com Josep Enric Dallerès o Albert Villaró, el president del Cercle de les Arts i les Lletres, Joan Burgués Martisella i la presidenta de la Societat Andorrana de Ciències (SAC), Àngels Mach.

 

 

 

 

-

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending