Comerciants de l'avinguda Meritxell exigeixen un estudi de viabilitat econòmica abans que el comú talli el vial al trànsit

Comentaris

Comerciants de la denominada part baixa de l’avinguda Meritxell -el tram que va del carrer de la Unió a la Rotonda- exigeixen a la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que abans de tancar al trànsit l’esmentat tram viari es lliuri “el projecte i l’estudi de viabilitat econòmica” que suposen que el comú deu tenir. Els empresaris temen que la decisió comunal es basi en percepcions i pressions d’una part dels empresaris i que rere la voluntat de l’equip demòcrata de destinar la zona per als vianants no hi hagi una proposta sòlida.

Una part molt notable dels comerciants ‘històrics’ de l’esmentat eix comercial han fet arribar una carta a Marsol en la qual li recorden que “l’associació de comerciants de l’avinguda Meritxell no és representativa de tots els botiguers de la zona”. En la missiva, data a 21 de juny, els empresaris asseguren que coincideixen “perfectament amb vostè sobre la necessitat de mantenir i millorar l’atractiu comercial de la zona”. I hi afegeixen: “No obstant això, desconeixem el projecte que es vol implementar ni si es disposa de l’estudi de viabilitat econòmica que demostri el tancament d’aquest tram de l’avinguda Meritxell, destinant-lo exclusivament per a vianants implicarà una millora comercial i aportarà beneficis a la zona”. Els comerciants recorden que “ens trobem en un moment molt sensible des del punt de vista econòmic i una decisió no encertada pot comportar conseqüències negatives irreversibles”.

La missiva és la resposta d’una part important dels empresaris de la zona a l’anunci fet per la cònsol de la capital, a través dels mitjans de comunicació, de procedir al tancament del trànsit rodat, “de forma permanent, durant el proper mes de juliol”. Els signants de la carta recorden a Marsol que “no tots hem estat informats de la decisió final del comú ni compartim que es procedeixi al tancament de l’eix, motiu pels qual ens mostrem profundament preocupats perquè desconeixem si realment el que apareix als mitjans de comunicació és cert”.

En l’escrit, els empresaris també mostren la seva preocupació pels efectes en els accessos que pot tenir la construcció de l’edifici ‘The Cloud’. L’imminent inici de les obres una vegada el desmuntatge de l’antiga caserna dels bombers ja està pràcticament finalitzat “pot comportar dificultats d’accés i de mobilitat mentre durin els treballs” i els comerciants desconeixen si aquesta repercussió “ha estat analitzada i presa en consideració”.

Comentaris

Trending