Clavera portarà a la fiscalia el servei d’acompanyament avortista si el programa de DA el reflecteix

La junta electoralista va desestimar la queixa-denúncia d’Units pel Progrés i ara la candidatura ha de decidir si mou fitxa, que en principi és el que preveu fer

Alfons Clavera i Raquel Fernández registrant, al Consell General, la denúncia presentada formalment a la junta electoral.
Alfons Clavera i Raquel Fernández registrant, al Consell General, la denúncia presentada formalment a la junta electoral.
Els candidats d’Units pel Progrés d’Andorra (UPA) han d’acabar de decidir si pensen fer alguna cosa més respecte de la denúncia presentada el 13 de març en relació amb la proposta expressada per Demòcrates per Andorra (DA) sobre la possibilitat de posar en marxa un servei d’acompanyament a les dones que vulguin interrompre l’embaràs de manera voluntària. El cap de llista, Alfons Clavera, assegura que una vegada es confirmi que DA reflecteix l’esmentada proposta formalment al programa electoral el més probable és que portin el cas a la fiscalia.

Clavera plantejava la següent situació: el possible malbaratament de fons públics que podria haver fet qualsevol organisme o institució pública -el ministeri d’Afers Socials encapçalat fins fa unes setmanes pel candidat taronja, Xavier Espot, o altres entitats com la CASS, per exemple- si s’havien encomanat estudis o informes per analitzar la viabilitat de l’esmentat servei, que UPA considera que topa frontalment amb la Constitució i, també, amb el Codi penal. Estant tipicat com a delicte, considera Clavera que s’hauria fet un possible ús indegut de diners públics per preparar un posterior il·lícit penal. Això és el que voldria que investigués la fiscalia. Si hi va haver o no malversació.

UPA ja va portar l’afer a la junta electoral i divendres aquest ens de control del procés electoral va resoldre desestimar la pretensió de la formació liderada per Alfons Clavera entenen que l’organisme que fiscalitza les eleccions no està pensat per fer d’intermediari entre els candidats i el ministeri públic. Per tant, desestimant la petició de Clavera, en certa manera, estava dient tant a aquest candidat com a la número 2 de la llista, Raquel Fernández, que també signava la sol·licitud, que acudeixin a la fiscalia si ho consideren. I això és el que han d’acabar de valorar els líders d’UPA.

De fet, Clavera ha explicat que una vegada tinguin accés al programa electoral de DA i comprovin que la proposta hi figura, tenen intenció de denunciar la situació davant els organismes jurisdiccionals. I encara que també podrien formalitzar la denúncia davant la Batllia, segons que ha explicat el candidat, advocat de professió, en principi es decantarien per dur el cas davant el ministeri públic, que consideren que hauria d’actuar amb més celeritat. UPA es mostra del tot compromès amb el Coprincipat i, en aquest sentit, del tot contrari a despenalitzar l’avortament.

-

Relacionat

La junta electoral es renta les mans en la denúncia de Clavera sobre Espot
Alfons Clavera en registrar el seu escrit de denúncia a la recepció del Consell General, seu de la junta electoral.

Relacionat

Clavera demana que la fiscalia investigui la proposta “inconstitucional” d’Espot sobre l’avortament

Comentaris

Trending