La junta electoral es renta les mans en la denúncia de Clavera sobre Espot

L’ens de control de les eleccions diu que no li “pertoca fer de correu entre els candidats i el ministeri fiscal” i Units pel Progrés es veu abocat, si ho considera, a acudir directament a la fiscalia

-
-
Units pel Progrés (UPA) haurà d’acudir directament a la fiscalia si manté que el candidat de Demòcrates per Andorra (DA), Xavier Espot, pot haver protagonitzat o fomentat algun acte delictiu o preparatiu per a la comissió d’una infracció legal. La junta electoral considera que no li “pertoca fer de correu entre els candidats i el ministeri fiscal” i, per tant, desestima les pretensions de la formació liderada per Alfons Clavera en considerar que no forma part del seu àmbit competencial.

Clavera i la número dos de la candidatura, Raquel Fernández, van presentar dimecres de la setmana passada un escrit de denúncia davant la junta electoral interessant que es traslladés a la fiscalia la necessitat d’investigar si a redós de la proposta de DA sobre el servei d’acompanyament a l’exterior de dones que volguessin interrompre de forma voluntària l’embaràs s’havia fet algun tipus de despesa. Considerant que l’avortament és il·legal al Principat, els dos caps de cartell d’UPA mantenien que es podia estar davant de malversació de fons públics en relació amb una pràctica penalment perseguida o, com a mínim, amb actes preparatoris per a la comissió de l’il·lícit.

La junta electoral diu que UPA ha fet una mala interpretació del reglament de funcionament de l’ens de control del procés electoral i que només es traslladarà a la fiscalia, des de la junta, aquelles conductes que puguin ser delictives en el marc del procés electoral. D’aquí que declari que “no entra dins del seu àmbit de competència la rebuda de denúncies d’àmbit penal i no dona lloc a la petició formulada” per Clavera i Fernández.

Comentaris

Trending