Clavera demana que la fiscalia investigui la proposta “inconstitucional” d’Espot sobre l’avortament

El candidat d’Units pel Progrés presenta una denúncia a la junta electoral perquè traslladi al ministeri públic la necessitat d’aclarir si el Govern ha comès un suposat delicte de malbaratament de cabals públics

Alfons Clavera en registrar el seu escrit de denúncia a la recepció del Consell General, seu de la junta electoral.
Alfons Clavera en registrar el seu escrit de denúncia a la recepció del Consell General, seu de la junta electoral.
Més feina per a la junta electoral. El candidat d’Units pel Progrés d’Andorra (UPA), Alfons Clavera, ha registrat aquest migdia davant l’ens de control del procés electoral un escrit-denúncia pel qual demana que es traslladi a la fiscalia la necessitat d’investigar si el Govern ha fet algun tipus de despesa en relació amb la proposta electoral de Demòcrates per Andorra (DA) d’establir un servei d’acompanyament per les dones que vulguin avortar. Clavera considera que “la proposta és totalment inconstitucional” i es podrien estar “fomentant actes preparatoris per a la comissió d’un il·lícit penal”.

Clavera ha registrat la denúncia acompanyat de la número 2 de la candidatura, Raquel Fernández, i després d’exposar el cas al secretari general del Consell i alhora secretari de la junta electoral, Josep Hinojosa. Per al candidat d’UPA cal que la fiscalia indagui si algun departament governamental va pagar “informes, estudis o qualsevol treball d’altra naturalesa” a “tècnics, juristes, metges, psicòlegs” o qualsevol mena de professional -inclòs si hi va destinar funcionaris- dirigits a justificar la necessitat del servei que la setmana passada va presentar el candidat a cap de Govern de DA, Xavier Espot. Clavera ha indicat que es podria estar davant d’una “presumpta comissió d’un delicte de malbaratament de cabals públics”.

Per al cap de llista d’UPA, la proposta llançada “incompleix la Carta Magna”, “és inconstitucional” i “trenca el sistema institucional” alhora que esdevé, per a l’elector, “una proposta enganyosa”. Clavera ha recordat que la Constitució protegeix el dret a la vida en tota les seves fases i ha assenyalat que el Codi penal tipifica la interrupció voluntària de l’embaràs com a delicte, i encara que a l’estranger, si es tracta d’un país on és legal l’avortament, el problema decau, està clar, ha matisat el candidat d’UPA, jurista de professió, que “s’estarien fent en territori andorrà actes preparatoris per a fins que estan prohibits”.

Alfons Clavera ha assegurat que “no tenim cap indici” que s’hagi comès despesa pública destinada a l’esmentada proposta però “volem que s’investigui si s’ha infringit” la Constitució. El que sí que té clar Units pel Progrés és que la proposta és il·legal i que s’està promovent la comissió d’un delicte.

Comentaris (5)

Trending