Clam de les perruqueries canines contra les ‘obertures arbitràries’

Tot i que es tracta d’una activitat que no es pot dur a terme encara, hi ha alguna empresa que amb el pretext que sí que pot vendre menjar per a animals se li permet fer tractaments a les mascotes

-
-
Encara que no és l’únic sector en què hi ha anomalies i disfuncions, les perruqueries canines del Principat són les (pen)últimes en clamar contra les arbitrarietats que es donen des d’alguns departaments de l’administració alhora de facilitar la posada en marxa de determinades activitats econòmiques. Els professionals de la perruqueria canina tenen clar que, malauradament, no són un servei essencial ni prioritari alhora de facilitar-ne la seva reactivació. El que no admeten és que en algun cas concret i puntual s’hagi permès fer el servei sota el pretext que s’insereix en un establiment que igualment estava obert perquè ofereix productes alimentaris per a animals.

La queixa dels establiments que no podien obrir perquè es dedique en exclusiva al tractament de les mascotes però no tenen associada cap activitat l’obertura de la qual estigués permesa ara per ara hauria donat el seu efecte. El Govern té previst aprovar en les properes hores o dies un decret que donarà cobertura a la represa de l’activitat, com a mínim, de les perruqueries canines. D’aquesta manera es regularitzarà el servei que des de comerç ja s’havia permès dur a terme en un cas puntual.

Perquè, asseguren fonts del sector, fins ara era una única empresa a la que se li permetia, se li tolerava o com es vulgui que es digui, tenir en marxa dos locals… perquè també ven menjar animal, mentre que a la resta de professionals en aquest cas de la perruqueria canina se’ls impedia la reobertura del seu servei. La situació -sigui per arbitrarietat, mala coordinació, buit legal o el que sigui- creada s’hauria de solucionar ben aviat amb els nous decrets que hauria d’aprovar el Govern.

El cas de les perruqueries canines, s’ha dit, no és l’únic en el qual es detecten disfuncions o situacions il·lògiques. Reconeixen diverses fonts que l’excepcionalitat actual no és fàcil de gestionar, però també expliquen els consultats que hi ha molts casos en què es denota una certa tolerància no pas de forma justa i equitativa, sinó que, en certa manera, acaba anant per barris. També es va decretar a toro passat la possibilitat d’acudir a recollir menjar ràpid en establiments preparats per al lliurament immediat quan ja feia dies que algunes empreses concretes estaven duent a terme una activitat que fins llavors estava prohibida.

Comentaris

Trending