Ciutadans Compromesos ‘ofereix’ Casa Parramon com a seu de l’Arxiu històric nacional

La candidata a cònsol recorda que al seu dia la Massana havia estat elegida per construir-hi l’edifici singular de Gehry que es va acabar descartant

-
-
Ciutadans Compromesos té una nova funció per a Casa Parramon: seu de l’Arxiu històric nacional. La plana major dels candidats de l’única llista que es presenta a la Massana, amb la candidata i cònsol ‘in pectore’ al capdavant, Olga Molné, han mantingut una trobada amb veïns de Sispony i Escàs i han aprofitat per parlar, entre altres coses, de qüestions culturals i de política de joves.

Així, Molné ha recordat que el comú massanenc té un ampli ventall de documentació que cal catalogar. I que aquesta feina es podria fer en paral·lel al fet de mantenir el compromís que al seu dia va adquirir el Govern de construir a la parròquia l’Arxiu històric. Certament, no es tractaria de fer ara l’equipament singular que es va projectar -i després es va desestimar- amb la firma de Frank Gehry, però sí de poder conservar la Massana com a destinació de l’esmentat equipament. 

Casa Parramon és un edifici, amb terreny annexe, propietat del Govern i que ja durant la campanya de les eleccions generals va ser objecte de l’adjudicació de moltes funcions. Que si habitatge social, que si Museu del Còmic… Molné creu que seria un bon lloc per ubicar-hi l’arxiu nacional alhora que també cal potenciar el Saló del Còmic. La cap de llista de CC Demòcrates Liberals ha recordat que “la tradició de còmic funciona molt bé” i ha explicat que aprofitant l’excusa de les noces d’argent del mateix el 2021, ben aviat es posarà mans a l’obra per fer un acostament amb la ciutat francesa d’Angulema, coneguda com la capital europea del còmic.

La candidata ‘ciutadana’ també ha explicat que cal dotar de més recursos els joves. Així, tot i que ha recordat Olga Molné que el Punt 400 està funcionant molt bé i té molt bona acollida entre la joventut de la parròquia, també caldria habilitat un espai exterior perquè la població juvenil de la Massana pogués dur-hi a terme activitats. En aquest cas, es planteja la possibilitat d’adequar uns espais a la zona de Santa Caterina. 

Comentaris

Trending