Ciutadans Compromesos confirma la marca per a les comunals i fixa un comitè electoral

Carles Naudi s’autodescarta definitivament com a possible candidat i juntament amb David Baró, Raül Ferré i Jordi Verdaguer formen la precomissió de candidatura

-
-
Ciutadans Compromesos (CC) continuarà sent la marca electoral de l’ampli centredreta comunal de la Massana per a les eleccions del 15 de desembre. Si altres formacions d’àmbit nacional volen aliar-se amb la formació parroquial ho hauran de fer sota les sigles del grup que actualment ostenta la majoria comunal. Aquesta confirmació més l’establiment d’una precomissió de candidatura o comitè electoral són les dues decisions més significatives que s’haurien adoptat aquest dimecres a la nit en el marc d’una trobada dels simpatitzants de la formació.

L’establiment de la precomissió ha deixat clar, també, que l’actual president del grup parlamentari de CC, Carles Naudi, no té cap intenció de deixar el Consell General i concórrer als comicis comunals. Inicialment, i si no hi ha canvis de darrera hora, els integrants del comitè electoral o de candidatura queden automàticament autodescartats de formar part de la llista. Almenys en un lloc destacat i, de fet, tractant-se de qui es tracta, ni tan sols en cap lloc de la llista a priori. El primer encàrrec que hauria rebut la comissió, més enllà de la futura llista, és la de mantenir contactes amb les formacions que es puguin integrar d'alguna manera o altra a CC.

A banda de Carles Naudi, la precomissió la formen també el seu company al Consell, Raül Ferré; l’actual cònsol major que no pot acudir a la reelecció, David Baró; i el doctor Jordi Verdaguer. Per ara no hi ha cap estratègia tancada ni cap candidat prefixat. El que sí és clar, tal i com ja ho va avançar l’Altaveu, és que s’està fent un discret sondeig per saber quins dels membres de CC poden tenir més acceptació a nivell ciutadà, i que una primera proposta de tàndem electoral que s’hauria posat sobre la taula seria la formada per Olga Molné i Josep Maria Garallà.

Tots dos formen part de la majoria comunal actual. De fet, i des de la renúncia de Ferré, Molné és la cònsol menor. És la principal favorita per encapçalar la llista, encara que ella personalment, segons diferents fonts, preferiria mantenir-se en la segona posició. Garrallà és el conseller de Serveis, entre altres àrees. Són dos dels set consellers o càrrecs actuals de la majoria comunal que tenen voluntat i ganes de continuar a la candidatura de CC, amb la qual cosa hi ha un marge molt relatiu per incorporar membres d’altres sensibilitats o espectres polítics si hi ha alguna formació nacional que pretén aixoplugar-se en el que des de fa uns quants anys ha estat una plataforma parroquial.

Comentaris

Trending