La federació de caça “condemna” l’abandonament d’isards espellats tot i no ser “un acte malèvol”

El col·lectiu recorda als seus associats que “cal seguir de manera escrupolosa, com s’ha dut a terme durant la setmana de la caça, les normes i criteris actualment vigents per a dur a terme l’activitat”

Comentaris

La FACIP ha emès un comunicat per condemnar els fets.
La FACIP ha emès un comunicat per condemnar els fets. ARXIU

La Federació de Caça i Pesca (FACIP) “condemna” l’abandonament d’isards espellats en un camí molt transitat de l’Aldosa de la Massana tot i que, defensa, “no ha estat un acte malèvol”. El col·lectiu recorda que hi ha una normativa clara respecte de com es pot desprendre de les peces abatudes i, per tant, recorda als associats “que cal seguir de manera escrupolosa, com s’ha dut a terme durant la setmana de la caça, les normes i criteris actualment vigents per a dur a terme l’activitat”.

Arran d’una trobada mantinguda aquest matí amb responsables del ministeri de Medi Ambient i Agricultura, amb la titular del departament, Sílvia Calvó, al capdavant, i en què s’ha anunciat la imposició d’una sanció als responsables de l’abandonament dels animals espellats per contravenir la Llei de residus, la FACIP ha emès un comunicat en què deixa clar que els isards havien estat caçats de forma regular i que les banyes no es van sostreure de qualsevol manera.

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, i el president de la FACIP, Josep Maria Cabanes, durant un acte a Llumeneres.

Relacionat

Medi Ambient té intenció d’imposar una forta multa econòmica pels isards espellats abandonats

En concret, la FACIP manté que “les peces retornades al medi han estat caçades legalment, d’acord amb l’ordre ministerial i la Llei de caça i pesca, i seguint tots els controls i criteris establerts per la normativa vigent” i que “les banyes de les peces retornades al medi no han estat sostretes i ja es trobaven en aquest estat en el moment del control administratiu”.

L’ens federatiu manté que “la normativa actual permet el retorn al medi de les peces amb l’objectiu de poder alimentar de manera indirecta als animals rapinyaires que viuen al nostre país, alguns dels quals es troben actualment en perill d’extinció com ara el trencalòs” i que “el retorn al medi de les peces, però, només es pot fer si es disposa de l’autorització del departament de Medi Ambient i s’ha de fer avisant i seguint els criteris que marqui el cos de Banders, quelcom que en aquesta ocasió no es va produir”.

En el seu comunicat, la FACIP no fa cap referència al fet que entre els membres de la colla que hauria abatut els isards abandonats de manera indeguda hi ha algun integrant de la junta de l'organització. I, per ara, tampoc ha estat possible que l'ens federatiu hagi donat cap més referència ni informació relativa als fets i qui els va protagonitzar més enllà del comunicat referit. 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending