Cinca reconeix que va transportar lingots d'or de Barcelona a Andorra de forma "puntual"

Comentaris

Cinca reconeix que va transportar lingots d\'or de Barcelona a Andorra de forma \"puntual\"
Cinca reconeix que va transportar lingots d\'or de Barcelona a Andorra de forma \"puntual\"

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha reconegut que quan era el director general del Grup Orfund va realitzar com a mínim un viatge amb lingots d’or des de Barcelona al Principat. Cinca ha explicat que es va tractar d’una importació “puntual” que es va fer seguint els tràmits legalment establerts. L’avui titular de Finances ha lamentat “el joc polític” que s’està fent en relació al fet que ell mateix reconegués que havia estat l’apoderat d’una societat panamenya (Mariette Fundings) lligada a l’activitat de refinament d’or d’Orfund.

Cinca ha explicat que a final de mes, concretament el dia 28 i a preguntes del PS, donarà les explicacions escaient davant el Consell General. Però dites explicacions, ha deixat entreveure, no aniran gaire més enllà del que ja s’ha dit. “Jo vaig explicar, no vaig confessar res. El que s’ha explicat és suficientment clar”, ha dit el ministre portaveu durant la roda de premsa posterior a la celebració del consell de ministres. 

El màxim responsable de Finances ha explicat que està totalment d’acord amb què les empreses usin “les estructures societàries que creguin convenients sempre que compleixin amb les seves obligacions”. Sobre el transport dels lingots d’or, implícitament ho ha reconegut: “Es tracta d’una importació puntual”. I que en una companyia petita, “en un projecte que començava i sense recursos sobrers” tothom fa de tot i “el que cal” per tirar endavant.

Ha desacreditat els mitjans digitals (les informacions més substancials sobre la seva activitat en el marc d'Orfund han aparegut a OKDiario, elnacional.cat i Cronicaglobal), als quals ha mirat de restar-los credibilitat, però, paradoxalment, no ha negat pas que el document on quedava clar que seria l’encarregat de pujar l’or de Barcelona a Andorra no fos real. “Tot plegat és bastant còmic” ha assegurat després d’haver dit que de la lectura d’algun dels articles li semblava “que era el responsable de la guerra civil a Costa de Marfil”.

Comentaris

Trending