Cinca desmenteix Martí: el nou cap jurídic té contracte signat fins al darrer dia del 2018

Comentaris

El nou cap del gabinet jurídic de Govern, Jesús Emilio Torrejón Puchol, ha signat un contracte amb l'executiu fins al 31 de desembre del 2018. Així ho ha confirmat aquest dimecres el ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, que ha explicat que, tal i com va avançar l'Altaveu, s'havia incorporat al seu nou lloc de treball els primers dies d'aquest any. Concretament, Cinca ha assegurat que Torrejón van començar a prestar els seus serveis el 4 de gener. Amb les seves explicacions, el portaveu governamental ha tornat a desmentir -ímplicitament abans ja ho havia fet el ministre d'Afers Socials, Interior i Justícia, Xavier Espot- el màxim responsable de l'executiu, Toni Martí, que divendres passat va garantir que el contracte no estava tancat.

Emilio Torrejón s'ha traslladat al Principat -durant tot el mes de desembre ja va estar fent tràmits com ara buscar allotjament i, fins i tot, sol·licitar el reagrupament familiar d'un dels seus dos fills, que se li va denegar encara que amb posterioritat va acabar obtenint en 48 hores un permís de treball per incorporar-se com a pister en un dels dominis esquiables del país- en comissió de serveis. Procedeix de la Generalitat valenciana. Allí hi té plaça de funcionari en el cos de lletrats. Hi va accedir el 1995. I des del 2007 fins l'estiu passat va ser el director general de l'advocació general del govern del País Valencià, esquitxat a tort i a dret per la corrupció, com està quedant plausible encara més aquests darrers dies.

Cinca ha explicat que si mai una de les dues parts, o sia, Torrejón o el Govern d'Andorra, decideixen posar fi a la relació contractual establerta, el jurista recuperarà la seva plaça a València. El ministre no ha entrat a valorar ni les crítiques que ha suscitat en el món de l'advocacia del Principat la contractació del jurista valencià ni tampoc el salari que en principi ha de percebre. En xifres rodones, 8.000 euros el mes. Sí que ha elogiat la missió per la qual s'ha fitxat i el fet que la seva estada, en principi, estigui temporalment limitat.

L’encàrrec principal que té Torrejón, com a explicat el portaveu governamental, és estructurar “un departament jurídic solvent que no hagi de recórrer de manera insistent al mercat dels serveis jurídics del país o de fora”. Segons el ministre, “si això es fa bé, a mig termini podrem tenir aquest gabinet i estalviar molts diners a l’erari públic”. En relació a les crítiques fetes pel president d’SDP, Jaume Bartumeu, Cinca ha dit que “quan ell va governar es va fer el seu equip i ara toca a altres fer aquest pas”.

En l'equip de Piqué no hi cap Lola Ruiz

El portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha confirmat aquest dimecres una altra de les informacions avançades per l'Altaveu: el ministre de Salut, Carles Álvarez, ha 'fulminat' l'experta en gestió sanitària Lola Ruiz, fitxada per Rosa Ferrer durant el seu pas pel ministeri. Ruiz treballarà fins aquest divendres. El contracte que va firmar estava lligat a la llargada de l'estada de la responsable ministerial. Ferrer va deixar el departament el 4 de gener i des de llavors, l'exconseller basca de Sanitat continuava al càrrec -assessora del ministeri per a la implementació de la reforma sanitària- de manera provisional i subjecta a la voluntat del nou titular ministerial. Cinca ha explicat que Álvarez farà "pivotar" l'estructura professional del departament entorn del qui fins no fa massa era el director general de l'Hospital Clínic de Barcelona. El portaveu governamental, que ha ressaltat tant les qualitats de l'esmentat centre com les virtuts de Josep Maria Piqué, la nova incorporació, ha vingut a dir que és normal que cada nou càrrec incorpori la seva gent de confiança.

 

Comentaris

Trending