Cinca afirma que l’arxiu de la querella del ‘cas Orfund” és “una petítíssima satisfacció al costat del gran mal”

Comentaris

Cinca afirma que l’arxiu de la querella del ‘cas Orfund” és “una petítíssima satisfacció al costat del gran mal”
Cinca afirma que l’arxiu de la querella del ‘cas Orfund” és “una petítíssima satisfacció al costat del gran mal”
  • El ministre assegura que la decisió del Tribunal Superior i la dels altres organismes jurisdiccionals que hi han intervingut evidencien que “res del que deia” la denúncia “no era cert”
  • El titular de Finances assegura que no és partidari “de moure gran cosa més” tot i que recorda que té una demanda civil en curs a Espanya per la publicació d’un llibre
El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha assegurat aquest dimecres que la decisió de la sala penal del Tribunal Superior (TS) d’arxivar definitivament la querella que contra ell, i també contra Manuel Terrén, va interposar l’expresident d’Orfund Joan Samarra és “una petitíssima satisfacció al costat del gran mal” que li hauria causat l’acusació d’haver blanquejat diners procedents de l’apropiació indeguda, l’administració deslleial de l’empresa fonedora i, també, del tràfic d’armes. Cinca ha assegurat que la decisió del tribunal evidencia que “res del que deia aquella querella era cert” i que així ho han acreditat cinc organismes jurisdiccionals diferents tant al Principat com a Espanya. I que l’afer s’ha mogut “amb absoluta impunitat” i amb ganes de perjudicar. “El mal ja està fet”, s’ha lamentat el titular ministerial que hi ha afegit que “la difusió ningú no la podrà esborrar ni de les xarxes ni d’enlloc”. No obstant això, ha afirmat, “no hi perdré més temps de son”. Preguntat per si durà a terme alguna acció per rescabalar-se del suposat perjudici que li hauria causat la querella pel denominat ‘cas Orfund’, Cinca ha afirmat que “no sóc partidari de moure gran cosa més perquè tinc el sentiment que és fer el joc d’aquells que pretenen que el tema segueixi d’actualitat”. No obstant això, ha recordat que té una acció en marxa a Espanya per la publicació d’un llibre basat en la querella ara arxivada. Cinca va presentar una demanda civil reclamant una compensació pels danys causats al seu honor i la seva imatge. Aquesta acció encara està en marxa. De fet, el ministre haurà de comparèixer a principi de l’any que ve davant el jutjat de Barcelona que porta la causa. La titular del jutjat va demanar al titular de Finances que acrediti el seu moviment patrimonial des que tenia responsabilitats a Orfund fins ara, per comprovar si realment la publicació del llibre ha repercutit negativament en el seu patrimoni.

Comentaris

Trending