Cinc mil signatures -la meitat de nacionals- de suport a la reforma electoral i a regular la responsabilitat política

Els sindicats de l’administració obtenen una bona resposta durant la Fira però es donen encara molts mesos de marge per aconseguir, com a mínim, una mica més del doble de l’assolit fins ara

Representants sindicals que promouen les ILP el dia que les van presentar.
Representants sindicals que promouen les ILP el dia que les van presentar.
La plataforma sindical ha recollit en xifres rodones cinc mil firmes de suport a cadascuna de les dues iniciatives legislatives que promou, encara que només la meitat són computables a efectes legals, perquè poc menys de 2.500 són de persones residents però que no fan part del cos electoral. La satisfacció per la resposta obtinguda és molt evident. Però això no treu que la campanya de recollida de signatures es mantingui. De fet, inicialment no es preveuen presentar al Consell General els dos textos fins la legislatura que ve.

Els sindicats de l’administració han aprofitat la Fira d’Andorra la Vella per promoure la recollida de firmes a l’estand que la plataforma tenia a la carpa destinada per a les associacions. Els promotors de les ILP que pretenen regular al responsabilitat política, d’una banda, i reformar la normativa electoral, d’una altra, han rebut unes 2.500 firmes per a cadascun dels dos textos procedents de nacionals. Aquestes són les signatures que valen a efectes de portar els textos al Consell General. No obstant això, també es recullen firmes de residents per tal d’evidenciar el neguit i el malestar de la ciutadania en general. Pràcticament s’han obtingut el mateix nombre de suports.

El portaveu de la plataforma sindical, Gabriel Ubach, ha recordat, però, que encara hi ha molt camí per recórrer. “Tenim vuit mesos”, ha recordat el sindicalista tot insistint que, en principi, les dues ILP no es pretenen portar al Consell General fins a l’inici de la propera legislatura. Creuen, els sindicats, que l’actual majoria demòcrata bloquejaria els dos textos i s’haurien perdut les firmes. I si es volguessin tornar a promoure les iniciatives caldria tornar a recollir firmes. L’objectiu és assolir-ne, com a mínim, 5.500 de persones amb passaport. Aquesta és la xifra de vots amb què ha estat governant DA la darrera legislatura.

Ubach reconeix que és una xifra notable. Però amb una bona coordinació, del tot assolible si es té en compte que “per la campanya del vot per als residents es van recollir 6.500 firmes” i eren moltes menys persones a promoure l’acció. En aquesta ocasió encara s’han de recollir els suports de pràcticament tots els funcionaris que, directament o indirectament, són els que promouen les ILP. La plataforma espera que només entre els treballadors públics es puguin recopilar unes 2.000 firmes més a les ja recollides fins ara.

Els propers dies es farà un balanç del suport obtingut durant la Fira d’Andorra la Vella. De fet, els sindicats de l’administració han de prendre diverses decisions. Les de més transcendència, però, no arribaran fins després del pont de Tots Sants. Sobre la taula, analitzar quines iniciatives es promouen o quines actuacions es duen a terme per mostrar el descontent amb la manera de dur a terme la reforma de la Llei de la Funció Pública i per evidenciar, també, el malestar amb el que suposarien aquests canvis.Vehicles i forfets d’esquí, els grans atractius en una ‘Fira de 60.000’

Com pràcticament cada any, els concessionaris de vehicles i els estands de les estacions d’esquí, amb la venda dels forfets amb importants descomptes, han estat els grans atractius de la Fira d’Andorra la Vella que ha tancat la quarantena edició fa un parell d’hores. La cònsol de la capital, Conxita Marsol, ha fet un balanç positiu del certamen i ha situat l’assistència entre 60.000 i 70.000 persones. De fet, ha remarcat, les mateixes que l’any passat, un clar exponent que el públic objectiu és evident que no pot créixer més. Marsol ha explicat, també, que és més que probable que l’edició de l’any que ve es continuï fent al Parc Central perquè l’edifici multifuncional no es preveu tirar endavant a curt termini.

Visitants a la Fira en col·lapsen el passadís central. | TONY LARA / COMÚ D'ANDORRA LA VELLA


 

Etiquetes

Comentaris

Trending