Cd'I i Liberals posen la gestió financera comunal com a exemple del que els ha unit a la capital

Comentaris

Cd\'I i Liberals posen la gestió financera comunal com a exemple del que els ha unit a la capital
Cd\'I i Liberals posen la gestió financera comunal com a exemple del que els ha unit a la capital

Coalició d'Independents (Cd'I) i Liberals d'Andorra (Ld'A) posen la coincidència en la visió de la gestió financera comunal com a exemple de motiu que justifica la seva aliança a la capital. Així ho han vingut a dir els dos primers de la llista d'Andorra la Vella, l'actual cònsol major de la parròquia, Jordi Minguillón, i l'empresari Víctor Pintos. Tots dos han posat l'accent en la necessitat de gestionar la corporació amb "rigor i eficàcia". I de seguir rebaixant el deute però mirant que això no malmeti ni la inversió ni els serveis que es presten. El cap de llista de Cd'I Liberals s'ha mostrat confiat de poder invertir entre quatre i cinc milions anuals durant el proper mandat.

Minguillón ha explicat que la majoria actual, després de trobar-se al comú un deute de 61 milions d’euros, els darrers quatre anys ha aconseguit reduir-lo en 15 milions i al mateix temps s'ha fet una inversió de 12 milions.  El cònsol i candidat ha explicat que tot plegat ha estat possible gràcies a treballar amb seny, amb un bon control de la despesa i prioritzant projectes. La proposta de futur és clara: seguir rebaixant deute, però també invertint entre quatre i cinc milions d’euros per a projectes prioritaris a la parròquia. “En uns anys difícils econòmicament i amb el pes del deute que volíem eixugar, que ens suposava un llast, hem aconseguit no disminuir la qualitat dels serveis als nostres ciutadans”, ha manifestat el cap de llista. Minguillón ha recordat també que els que acusen el comú de no haver invertit prou, ho fan des del profund desconeixement de les finances comunals, que disposen del pressupost que disposen i que no es poden fer miracles. El cap de cartell liberal ha remarcat el caràcter social de la despesa del comú, posant com exemple que les escoles bressol tenen fins a un 80% de subvenció pels usuaris, una subvenció que assumeix la corporació.

De la seva banda, Victor Pintos ha recalcat que “les propostes que presentem són propostes possibles, que encaixen en l’eix econòmic, social i de progrés. Treballarem per una parròquia compacta que ens ofereixi ,a partir de mesures de recuperació i reactivació, un entorn urbà d’oportunitats”. També ha dit que la gestió econòmica ha estat un dels punts claus de l’aliança de Liberals amb CdI, a partir de l’exigència de gestionar els diners de tots i fer-ho sense pujar la pressió fiscal. “La gestió econòmica ha estat un dels punts en els que podem parlar d’una coincidència total de programes entre CDI i Liberals d’Andorra. Si he de reforçar algun dels missatges que ha passat el Jordi Minguillón vull parlar de la voluntat i la capacitat de fer una gestió econòmica, acurada, rigorosa i austera.”

Comentaris

Trending