Cau el volum de residus que arriben a la planta incineradora

El que s’importa de la Cerdanya representa gairebé dues de cada deu tones d’escombraries que es traslladen a Ctrasa

-
-
En el darrer mig any, és a dir, de maig a octubre, han arribat a la planta incineradora de la Comella  gairebé 800 tones menys de residus que en el mateix període de l’any passat. En percentatge la reculada és del 3,2%. En xifres absolutes s’ha passat de les 24.532 torres que Ctrasa va rebre el 2018 a les 23.751 que ha acollit enguany. El que s’importa de la Cerdanya representa pràcticament dues de cada deu tones de brossa que es traslladen al forn del Principat.

El 73,7% del total de residus corresponen a residus sòlids urbans (aquells que es generen a les llars), el 13,8% són classificats com a residus assimilables a urbans (produïts pels comerços i indústries però que tenen una composició similar als de les llars) i el 12,5% restant són fangs provinents de les depuradores d’aigua, residus de la neteja viària, residus carnis i sanitaris. Els residus rebuts a la deixalleria industrial també han disminuït, en major proporció. Entre els mesos de maig i octubre se n’han rebut 4.601 tones, el que és un 11% menys que durant el mateix període del 2018. 

Aquestes dades s’han comentat durant una reunió de la Comissió d’Informació i Vigilància del Centre de Tractament Tèrmic de Residus. En la trobada s’ha fet un balanç del funcionament del CTR entre els mesos de maig i octubre, del que en la pròpia comissió en destaca la millora de l’eficiència energètica, augmentant l’energia elèctrica venuda a FEDA fins un 4,11% més que en el mateix període del 2018. 

La gerent de Ctrasa, Cristina Rico, ha explicat que s’han fet ajustaments a la instal·lació que “han millorat el rendiment energètic”. Les dades de consum de gasoil també indiquen aquesta millora de l’eficiència energètica: aquest 2019 s’ha consumit una mitjana de 0,08 litres per tona de residus tractats, el que és “un mínim històric”. Una millora de l’eficiència energètica que encara serà més palesa quan entri en funcionament la xarxa de calor que Feda-Ecoterm està construint i que aprofita la calor residual de la planta de valorització energètica. 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending