Castelo Branco acomiada consternat el pare i el fill morts en l’accident de l’avinguda Salou

El municipi portuguès on havia nascut fa 45 anys Luis Filipe Gonçalves ha acollit aquesta tarda un sentit funeral de cos present en memòria de les dues víctimes del sinistre de dijous al vespre

La comitiva fúnebre caminant cap a l\'església de Cabolais de Baixo, a Castelo Branco.
La comitiva fúnebre caminant cap a l\'església de Cabolais de Baixo, a Castelo Branco.
Castelo Branco ha acomiadat aquesta tarda amb consternació els dos residents portuguesos a Andorra, pare i fill, que van morir arran de l’accident que hi va haver dijous al vespre a l’avinguda de Salou. L’església de Cebolais de Baixo, un dels pobles que integren el municipi centre-oriental de Portugal, ja tocant a Extremadura, s’ha omplert de gom a gom per donar el darrer adéu a Luis Filipe Gonçalves, de 45 anys, i el seu fill, Claudio Miguel da Silva, de 16. Tots dos viatjaven en la motocicleta que va perdre l’equilibri just a l’altura d’una gasolinera propera al trencall que porta al parc central dels bombers, a Santa Coloma.

La repatriació dels fèretres amb els cossos dels dos difunts es va fer, per carretera, essencialment durant la jornada de dissabte, després que divendres es practiquessin les prescriptives autòpsies els resultats de les quals oficialment encara no han estat comunicats. Gonçalves havia nascut a Cabolais de Baixo i la seva família estava molt arrelada al municipi, que també ha rebut les darreres hores la visita de molta gent de la població de Trás-os-Montes, d’on era la dona i mare dels finats. Els familiars més propers residents al Principat ja es van traslladar divendres a la nit cap a Portugal per preparar la cerimònia de comiat als dos homes.

Les investigacions en relació amb l’accident no deixen lloc a dubtes que Gonçalves, que conduïa una Kawasaki de 650 cc, va perdre el control de la mateixa en la maniobra d’avançament d’un Opel Corsa que viatjava també en sentit sud, és a dir, cap a Sant Julià. Per causes que seran complicades d’esbrinar -o bé per un mal càlcul o bé perquè l’home no va voler trepitjar ni sobrepassar la línia contínua que hi ha marcada en aquell punt de la via-, la moto va fregar el vehicle. Les ratllades que presenta el Corsa al lateral esquerra, just al costat del conductor, són compatibles amb el contacte amb la motocicleta. No va ser un fregament molt important, però suficient per desequilibrar el vehicle de dues rodes.

Descontrolada la moto, d’aquesta en sortirien disparats els dos ocupants. Encara que la causa de la mort encara no s’ha pogut establir formalment, el més probable és que tots dos homes anessin a picar contra un arbre que hi ha a la voravia. La motocicleta va colpejar contra un altre arbust similar. El que sí que sembla clar és que en la caiguda, molt probablement abans de l’impacte, tant l’adult com l’adolescent van perdre el casc, fet que hauria contribuït a agreujar les lesions causades per l’impacte sofert. El noi va morir al mateix lloc dels fets. I el pare ho va fer dotze hores més tard a l’hospital.

El president portuguès ha tramès, a través de la seva pàgina web oficial, un missatge de solidari i condolença tant per a la vídua i mare com per a tota la comunitat lusitana del Principat

La mort de Gonçalves i Da Silva, per les circumstàncies i el fet de tractar-se d’un pare i un fill, ha consternat d’allò més a Andorra, i especialment tant a la zona de Ciutat de Valls, on la família regentava un bar -just a l’avinguda Santa Coloma-, com a la comunitat portuguesa. I com ha quedat clar les darreres hores, just des que va transcendir el tràgic succés i com s’ha vist en el funeral d’aquesta tarda a Cebolais de Baixo, també les poblacions d’origen dels finats i els seus familiars.

Fins i tot el president portuguès, Marcelo Rebelo de Sousa, ha fet referència a la defunció dels dos emigrants lusitans. A través de la pàgina electrònica oficial, Rebelo de Sousa "mostra les seves condolences" a la vídua de Gonçalves i mare de Da Silva. Alhora, estén la solidaritat a tots els familiars dels dos finats i "a tota la comunitat portuguesa d'Andorra" que, remarca, és com una gran família, "unida en l'alegria, com en vaig poder ser testimoni durant la visita que hi vaig fer el darrer setembre, i també en la tristesa, com passa ara".

L\'Opel Corsa que avançava la moto, al fons a la dreta ja estavellada, es va aturar gairebé d\'immediat.

Relacionat

Un lleuger contacte de la moto amb el cotxe que estava avançant, possible causa de l’accident doblement mortal
Una imatge del municipi cap a on es traslladaran els fèretres amb les restes mortals.

Relacionat

Les dues víctimes de l’accident de moto seran repatriades aquest dissabte cap a Portugal
Estat en què va quedar la motocicleta després de l\'accident.

Relacionat

Pare i fill moren en accidentar-se amb la moto en què circulaven per l'avinguda Salou
Una vista de l\'avinguda Salou just mentre els equips sanitaris prestaven assistència als ferits.

Relacionat

Mor un resident de disset anys i el seu pare està molt greu arran d’un accident de moto

Comentaris

Trending