Pare i fill moren en accidentar-se amb la moto en què circulaven per l'avinguda Salou

L’adult, de 45 anys i resident portuguès com el seu fill que n’hauria complert 17 el mes que ve, no ha pogut superar les gravíssimes ferides que es va fer i que ja han impedit dur-lo a Barcelona

Estat en què va quedar la motocicleta després de l\'accident.
Estat en què va quedar la motocicleta després de l\'accident.

El sinistre va tenir lloc aquest dijous pels volts de 2/4 de 9 del vespre a l’avinguda de Salou d’Andorra la Vella, a l’altura d’una gasolinera i d’un centre comercial dedicat al bricolatge. La Kawasaki ECR650 que conduïa l'home va perdre l’equilibri per causes que s’investiguen i els dos ocupants van picar violentament contra el lateral de la via, que es va haver de tallar al trànsit. El menor va morir poc després del sinistre al mateix lloc dels fets. La policia analitza el grau d’implicació en els fets d’un Opel Corsa que es va aturar just darrera de la moto; la seva conductora, que no ha prestat declaració oficial, no recordaria si hi va haver xoc.

L’home que conduïa la motocicleta que va patir un accident ahir al vespre a l’avinguda de Salou d’Andorra la Vella ha mort a primera hora d’aquest matí arran de les gravíssimes ferides que es va fer en un sinistre en què en el mateix lloc dels fets ja va perdre la vida l’acompanyant. Les dues víctimes són pare i fill, residents portuguesos. El pilot tenia 45 anys i el menor estava a punt de complir-ne 17. La policia investiga les causes del fatal accident, en què s’hi va veure implicat encara que no se sap en quin grau un turisme matriculat al Principat. La conductora d’aquest cotxe no recordava, almenys inicialment, haver topat contra la moto.

Els serveis sanitaris van intentar reanimar el menor sobre la voravia mateix de la carretera general en el punt on hi va haver el sinistre. Però els treballs van resultar infructuosos. Les ferides que el noi es va fer en picar contra el terra al lateral de la via eren massa greus. Tres quarts del mateix va passar amb el pare. L’home, això sí, va poder ser traslladat a l’hospital de Nostra Senyora de Meritxell. Donada la gravetat de les lesions, poc abans de la mitjanit un helicòpter va aterrar al centre sanitari amb la intenció de traslladar el ferit cap a un centre català amb més recursos traumatològics. Durant la matinada, però, l’estat del pacient ha estat tan crític que el trasllat ha estat materialment impossible. Finalment dotze hores després del sinistre s’ha acabat certificant la defunció de l’home.

Tant la motocicleta com el turisme que podria estar implicat en el sinistre circulaven en direcció sud, és a dir, en direcció a Sant Julià

L’accident va succeir pels volts de dos quarts de nou del vespre a l’avinguda de Salou de la capital just a l’altura d’una gasolinera i un centre comercial dedicat als materials de bricolatge que hi ha poc abans del trencall que porta al parc central dels bombers, a Santa Coloma. Per causes que s’estan investigant, una moto Kawasaki ECR 650 matriculada al Principat va perdre l’equilibri i va caure al terra picant violentament contra el terra els seus dos ocupants, els esmentats pare i fill. Pràcticament rere seu va aturar-se un Opel Corsa també amb plaques andorranes conduït per una dona i amb un altre passatger. Cap dels dos va patir cap mena de ferida.

La policia està investigant quina mena d’implicació hauria tingut en la caiguda de la moto aquest segon vehicle. Les càmeres de Mobilitat que hi ha a la zona poden ajudar a l’aclariment dels fets. L’automòbil presentaria algunes ratllades però s’ha d’analitzar si són producte d’un possible fregament amb la moto -els dos vehicles circulaven en direcció sud, és a dir, en direcció a Sant Julià- o si no hi té res a veure. Els agents que s’encarreguen de l’atestat policial hauran de prendre declaració tant a la conductora com a l’altre ocupant del turisme per intentar treure l’entrellat de tot plegat. Anit, la dona no hauria estat en condicions, pels nervis i l’alteració, de prestar cap tipus de declaració formal -més enllà de no recordar cap tipus d’impacte- i s’espera que durant el dia d’avui pugui ser interrogada, inicialment, en qualitat de testimoni.

Com ja va avançar anit l’Altaveu, el menor, que hauria complert 17 anys el 2 de març, havia estudiat del 2013 fins el gener de l’any passat a l’institut espanyol de la Margineda i des de llavors ni estudiava ni treballava, segons les diverses fonts consultades. Aquests mateixos consultats van assegurar que feia aproximadament un any que el malaurat jove havia superat una greu malaltia. La família viuria a l’avinguda Santa Coloma. Aquest matí hi havia prevista la pràctica de l’autòpsia al menor. També durant el dia es preveu fer el mateix procés amb l’adult una vegada certificada la seva defunció. En principi és molt probable que els fèretres amb la resta de tots dos siguin traslladats a Portugal.

Etiquetes

Comentaris

Trending