‘Cas gosses mortes’: preocupen més les filtracions públiques que la situació de la gossera

Voluntaris que treuen a passejar els cans ingressats a la instal·lació laurediana es reuneixen amb els principals responsables d’Agricultura per exposar-los les deficiències que detecten

Gossos a la gossera.
Gossos a la gossera.
La situació a la gossera nacional no és una panacea. Més aviat el contrari. Però més que buscar solucions possibilistes, realistes i de veritat, a l’administració el que li preocupa és evitar que transcendeixin les deficiències. Aquesta és una de les lectures que es pot fer de la reunió entre voluntaris de la gossera -persones que acudeixen al recinte lauredià a passejar de forma habitual els cans que hi ha ingressats- i els màxims responsables del departament d’Agricultura. No és la primera vegada que els representants ministerials prometen millores però, sobretot, demanen no exposar a les xarxes socials i als mitjans de comunicacions les disfuncions que es detectin en una instal·lació on les darreres setmanes han mort tres gosses.

Justament, i encara que la reunió ja estava acordada suposadament des d’abans de les morts dels animals, d’una de les qüestions de les quals es va tractar va ser, justament, de la mort de dues gosses per enverinament i d’una tercera per una malaltia que no va ser degudament tractada, tot i que una millor gestió de la dolença probablement no hagués evitat tampoc la defunció. També es va posar sobre la taula les condicions higièniques o la manca de controls veterinaris.

El grup de voluntaris es va trobar amb la ministra de Medi Ambient i Agricultura, Sílvia Calvó; amb el director del departament, Josep Casals; i amb el director de Banders i alhora responsable de la investigació oberta per aclarir la mort de les dues gosses intoxicades, Miquel Rossell. Tots tres, segons les fonts consultades, properes als voluntaris, van escoltar amb atenció els neguits i preocupacions de les persones que acudeixen a treure a passejar els gossos alhora que anotaven també possibles propostes de millora. Segons les esmentades fonts, els responsables ministerials van ser receptius i haurien promès millores.

De fet, altres fonts han assegurat que aquesta és la forma de procedir habitual i que el mateix ha passat en altres reunions amb voluntaris diferents. També la resposta ministerial va ser en aquesta ocasió la mateixa que en anteriors trobades: es va facilitar un correu electrònic de contacte directe amb l’administració que hauria de servir per tenir vinculació directa amb l’administració i resoldre amb celeritat possibles anomalies. El prec al seu torn és que es faci servir el mail i, sobretot, que no es filtri cap informació als mitjans de comunicació i tampoc es denunciïn les situacions anòmales a les xarxes socials.

Intoxicades sí; però sense saber la substància concreta

Malgrat que els voluntaris assistents a la reunió van sortir força satisfets de la resposta obtinguda per part dels responsables institucionals, altres companys seus, que ja han participat d’altres trobades similars, són més agnòstics. Tant que ara per ara dubten que s’arribi a aclarir què va passar amb les gosses mortes. Segons aquestes fonts, no hi ha dubte que van morir per intoxicació però no se sap quina substància tòxica van ingerir.

Alhora, les fonts consultades han tornat a reiterar que les darreres setmanes, i després que s’alertés que hi havia ratolins a les instal·lacions, tant a l’interior com a l’exterior del recinte han aparegut alguns rossegadors morts, alguns dels quals van haver de ser retirats pels propis voluntaris de les mandíbules d’alguns dels gossos. Els operaris de la gossera haurien assegurat als voluntaris que en cap cas van usar raticides prohibits. I també fonts oficials de l’administració han garantit que els productes que s’utilitzen per a la desinfecció són compatibles amb la vida animal. 

Etiquetes

-

Relacionat

Animalistes reclamen a Agricultura que posi ordre d’una vegada a la gossera
-

Relacionat

Investiguen la mort de dues gosses a la gossera nacional per ingerir raticides

Comentaris (4)

Trending