‘Caramel’ per als padrins: reducció del preu de la podologia i subvenció del Govern

Un acord entre l’executiu i els podòlegs fa passar la tarifa mínima de la sessió de 24 a 18 euros per a la gent gran que cobra la pensió de solidaritat i l’administració posarà 10 euros en les dues primeres visites

Comentaris

El ministre Xavier Espot i la president del col·legi professional, Marta Vidal, després de signar el conveni.
El ministre Xavier Espot i la president del col·legi professional, Marta Vidal, després de signar el conveni.
La gent gran és un elector sensible. Les seves demandes també ho són. D’aquí que a les portes dels comicis generals i una setmana després que el BOPA publiqués l’edicte anunciant el conveni entre el Govern i el Col·legi de Podòlegs, aquest dimarts s’ha escenificat l’acord que suposarà, per a poc menys d’un miler de padrins, una rebaixa de la ‘tarifa podològica’ a banda que l’executiu, per a les dues primeres sessions, hi posarà una subvenció.

Fins ara, el preu que aplica el Col·legi Oficial de Podòlegs d'Andorra per sessió era d'un mínim de 24 euros i un màxim de 30 euros. Gràcies al conveni de col·laboració que han signat aquest dimarts el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior en funcions, Xavier Espot, i la presidenta del Col·legi Oficial de Podòlegs d'Andorra, Marta Vidal, s'ha rebaixat aquest preu mínim als 18 euros. Tot i això, aquesta mesura tan sols afectarà, de moment, als beneficiaris de la pensió de solidaritat per a la gent gran que, a més, podran gaudir d'una subvenció de 10 euros addicionals a la cobertura de la CASS en dues sessions anuals. El nombre de beneficiaris, ha dit Espot, se situa entre "800 i 900 persones" i la seva entrada en vigor serà "immediata"

Per tant, d'aquest preu mínim de 18 euros, el ministeri d'Afers Socials en subvencionarà 10, la CASS aportarà 3 euros i la resta anirà a càrrec de l'usuari. En aquest sentit, Espot ha manifestat que "si els podòlegs cobren aquest preu mínim, estem parlant d'una subvenció d'entre un 70% i un 80% del preu de les sessions". El ministre en funcions ha posat en relleu que es tracta d'una "prova pilot", tot i que si funciona bé, "de cara al futur valorarem si cal ampliar les sessions o el ventall de persones que se'n poden beneficiar". Tot i que el Govern ja va fer un pas endavant amb l'aprovació del reglament de la cartera de serveis socials i sociosanitaris el 2016, "calia fer un pas suplementari". 

Aquesta era "una de les reivindicacions importants" que la gent gran "ha anat traslladant any rere any al Govern”, ha recordat Espot en manifestacions recollides per l’agència ANA. En aquest sentit, el titular d'Afers Socials ha assenyalat que la voluntat és promoure accions de prevenció, cura i tractament de les afeccions als peus, ja que aquestes tenen una gran repercussió en la mobilitat i, per tant, en un envelliment actiu i saludable. A més, ha agraït la col·laboració del Col·legi de Podòlegs per haver acceptat aquesta rebaixa, que facilitarà "que el percentatge de la subvenció del Govern tingui un calat molt important". 

 

Comentaris (2)

Trending