Canillo destinarà gairebé mig milió d’euros a renovar tot l’enllumenat de Soldeu

Les obres per obrir rasses i instal•lar el nou cablejat costaran 374.000 euros i ara s’està a l’espera d’encarregar els nous fanals

El vehicle estava aparcat a la carretera general, a Soldeu.
El vehicle estava aparcat a la carretera general, a Soldeu.

El comú de Canillo destinarà gairebé mig milió d’euros a renovar tot l’enllumenat de Soldeu. Els treballs, que implicaran obrir les voreres de tota la carretera al seu pas per la població per canviar tot el cablejat, s’iniciaran en breu, es preveu que s’aturi amb la temporada d’hivern i es finalitzaran al llarg del 2020.

Per ara, la corporació ja ha adjudicat la primera fase d’aquesta reforma, que serà similar a la que ara fa un temps es va realitzar a Canillo. En concret, s’ha encarregat a Construccions Modernes el que es coneix com a obra civil dels treballs. És a dir, l’obertura de les rasses per poder canviar tot el cablejat de coure. El cost d’aquesta actuació ascendeix a 374.000 euros.

Les actuacions consistiran bàsicament en col·locar el nou cablejat de coure (de fet la compra d’aquest material s’emporta una part molt important del pressupost total) al llarg de tot el tram de la carretera general 2 que travessa el poble. Tenint en compte que s’ha de fer als dos costats de la via, això implica una canalització, segons les fonts consultades, de 2,2 quilòmetres lineals.

Els treballs, lògicament, provocaran alguns inconvenients al poble. Per això es preveu fer ara una petita part, abans de l’inici de la temporada d’hivern i de l’arribada de les nevades. La resta es farà ja de cara a la primavera, amb l’objectiu que estiguin enllestits en uns quatre o cinc mesos; és a dir, al llarg de l’estiu.

La segona part del projecte encara no s’adjudicat. Es tracta de la compra dels nous fanals que s’hauran d’instal·lar  i que es vol que segueixin criteris d’eficiència energètica, al mateix temps que es garanteix una llarga durada de les llums. El pressupost estimat d’aquests elements ascendeix a uns 100.000 euros i es preveu poder tancar tot abans de finals d’any.100.000 euros per eixamplar la carretera d’Incles

Una altra obra que impulsarà el comú canillenc és l’eixamplament de la carretera d’Incles. En concret, d’un tram de 900 metres a partir del quilòmetre 1. D’aquesta forma, es vol donar més seguretat a la via. Les obres s’han adjudicat amb un pressupost de gairebé 99.000 euros i la previsió és que estiguin enllestides en un termini de dos mesos i, per tant, abans de finals d’any.

Comentaris (1)

Trending