Caldea treballa amb un escenari de possible obertura l’1 de juliol

Una part dels equips directius i tècnics del termolúdic estan elaborant tots els protocols per reactivar el complex termal tan bon punt sanitàriament sigui possible

-
-
Els responsables de Caldea treballen amb un calendari provisional que estableix l’1 de juliol com a possible data d’obertura. Evidentment, en aquella data no només obriria el termolúdic, sinó que seria el punt de partida i posada en marxa de totes les empreses i serveis destinades al turisme i, per tant, amb un nivell d’interactuació i volum de persones força important. La data és només una aproximació, segons les fonts consultades, un escenari “possible”.

Una part dels equips directius i tècnics del termolúdic fa uns dies que treballen en l’elaboració d’un pla d’actuació per a la reactivació i posada en marxa de tot l’equipament, sia quan sia la data en què les autoritats sanitàries autoritzin aquestes activitats econòmiques. Les fonts consultades han explicat que la data orientativa surt a partir de la planificació governamental, que passa, en períodes de quinze dies, per anar obrint activitats diverses.

El 4 de maig es posaria en marxa, almenys, una part del sector de la construcció i serveis afins com poden ser el món de l’enginyeria o l’arquitectura. Dues setmanes després es mirarien de posar en marxa empreses de serveis diferents als turístics, i encara amb restriccions. Perquè no està clar, per exemple, que els hotels i restaurants puguin obrir lliurement. També es preveu que el 18 de maig es posin en marxa establiments com les perruqueries.

L'equipament escaldenc dissenya el retorn a una 'pseudonormalitat' com si s'hagués de reactivar la infraestructura després d'una llarga aturada tècnica

Serveis turístics i de gran afluència no serà fins més tard que s’obrin. D’aquí que amb un marge prudencial es treballa amb la hipotètica data de l’1 de juliol, tenint en compte l’evolució epidemiològica del Principat i la gestió de la crisi sanitària tant a Espanya, sobretot, com a França, que és d’on procedeixen el volum principal de clients de Caldea. Encara no està clar quina circulació permetran els dos països veïns als seus ciutadans en els mesos propers.

Però el termolúdic ha d’estar preparat a molts nivells per posar-se en marxa quan toqui. Caldea va tancar d’un dia per l’endemà el 13 de març, mostrant un compromís ineludible en no voler ser font de propagació de contagis. Siguin els mesos que siguin de tancament, el termolúdic afrontarà la reactivació com si del retorn d’una aturada tècnica es tractés. És clar, però, que una aturada tècnica més llarga que de costum. I especial.

S’han de dissenyar tot un seguit de circuits i protocols amb mesures de seguretat tant pels treballadors i professionals del centre com pels clients que puguin voler pretendre els serveis de Caldea. Cal preveure la neteja i desinfecció de les instal·lacions després de mesos d’atur i, fins i tot, l’adquisició dels productes que calguin i no estiguin en estoc a l’empresa i que calgui importar en una situació que potser no serà excepcional del tot però que sí que presentarà algunes limitacions.

Comentaris (4)

Trending