BSA repartirà com a dividends 2,6 milions dels 7,6 que va guanyar l'any passat

Comentaris

BSA supera els cent milions de reserves.
BSA supera els cent milions de reserves. ARXIU

BancSabadell d'Andorra va tancar el 2015 amb uns beneficis de 7,6 milions d’euros, que suposa un increment del 4,71% respecte de l’exercici anterior. Molt probablement, i de manera percentual, serà l’entitat que més creixement quant als resultats haurà experimentat al Principat, vist que ha estat un dels grans beneficiats per la crisi de BPA. Dels guanys obtinguts, 2,6 milions seran repartits com a dividends. Des de l'entitat destaquen que els indicadors reflecteixen "una evolució excel·lent" i un "creixement constant de quota de BancSabadell d’Andorra en el mercat andorrà". 

L’entitat d’arrel catalana creix substancialment tant en dipòsits de valors, passant de 1.529 milions el 2014 a més de 1.665 l’any passat, com en dipòsits de clients, que el 2015 van superar els 501 milions d’euros quan l’exercici abans s’havien quedat en poc més de 492,5 milions. La quota de mercat “se situa avui al voltant del 15%”, ha destacat BancSabadell d’Andorra, la primera entitat del Principat en fer públics els resultats del 2015 de forma segregada de la resta de bancs. El 2014 havia obtingut uns beneficis de 7,2 milions que un exercici després passen a ser de 7,6. Els estats financers publicats aquest dilluns s’han de sotmetre a la junta general d’accionistes prevista per al 15 d’abril.

Malgrat el bon comportament de tots els indicadors, BSA manté un to conservador en molts aspectes. Ho reconeix la pròpia entitat en explicar la distribució dels guanys. I en el fet de convertir  sols un de cada tres euros guanyats en dividends per repartir entre els accionistes. Aquesta posició conservadora també queda reflectida en altres capítols. Així per exemple, hi ha un augment de contingències i també incrementen, en aquest cas en 12 milions d’euros, en ‘cash’ disponible. El que es manté pràcticament molt estable és la partida de préstecs a clients: el 2015 es va tancar amb 355 milions mentre un any abans la xifra era de 356 milions d’euros.

Des de BancSabadell d'Andorra posen en relleu el fet que el 2015, "tots els indicadors del banc reflecteixen una evolució excel·lent, i són molt rellevants" i així destaquen el ROE (rendibilitat dels fons propis) del 10,56% i la ràtio d’eficiència, del 41,21%.  Afegeixen que aquesta evolució  s’avé amb la progressió que segueix l’entitat i és un reflex també del "creixement constant de quota de BancSabadell d’Andorra en el mercat andorrà, que avui se situa al voltant del 15%." La ràtio de morositat és del 3,93% del total de la inversió creditícia a clients, amb una cobertura entre garanties reals i provisions del 100%.

Pel que fa a la ràtio de solvència, al tancament d’exercici és del 20,77%, un percentatge que duplica el mínim establert del 10%. Això "evidència l’encert de la política del banc d’incrementar la seva capitalització amb una adequada gestió dels riscos". La ràtio de liquiditat del 60,15% és també superior al requeriment mínim legal del 40%. El president de l’entitat, Robert Cassany, valora que “els resultats del banc al 2015 posen de relleu l’encert en la estratègia seguida pel banc des dels seus inicis, de dur a terme una política prudent en tots els aspectes i de dedicar el 100% dels seus recursos a fer banca al Principat d’Andorra.”

Comentaris

Trending