Bonet perdrà la condició de plena dedicació i la cadira a Estrasburg... sempre que Sindicatura no li faci un vestit a mida

Comentaris

La consellera general ‘viatgera’ i independent Sílvia Bonet passarà a tenir una dedicació parcial i perdrà la cadira de representació al Consell d’Europa. Aquesta és la previsió més factible a no ser que Sindicatura faci un vestit a mida a la parlamentària, que ha mirat de buscar el suport de Demòcrates per Andorra (DA) i fins i tot algun bracet liberal. I en plena polèmica per la seva situació, tota la setmana passada va ser… a Estrasburg. El ‘cas Bonet’ s’hauria d’aclarir definitivament durant la junta de presidents que s’ha de celebrar aquest dimecres. 

Durant la reunió dels màxims responsables dels grups parlamentaris es posaran sobre la taula els diversos acords existents fins ara. Des de l’any 2000, es permetia que hi hagués un conseller general de cada tres que es dediqués de forma exclusiva al càrrec, cobrant la meitat del salari directament des del Consell i l’altra meitat del grup. L’abril del 2015, en iniciar-se l’actual legislatura, es va matisar aquell acord tot veient com havia quedat composat el grup mixt, on hi van anar a parar els tres consellers del PS i els dos d’SDP.

En virtut d’aquell pacte es va establir que si una formació política disposava de dos consellers o més també podia tenir accés a què un dels seus representants ocupés el càrrec de parlamentari a plena dedicació. D’aquesta manera va ser com Sílvia Bonet, en tan què consellera de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) pogués dedicar-se exclusivament a la tasca legislativa. Però ara al grup mixt hi ha tres consellers del PS, que no tenen cap mena de problema per poder tenir un representant a dedicació exclusiva, i els altres dos membres ja no formen part de la mateixa formació política. Per la qual cosa ja no es compleix el requisit del conseller per a cada partit que tingui dos o més parlamentaris.

Els darrers dies des de Sindicatura s’hauria mirat de promoure un pacte per tal que Bonet pogués justificar que feia equip amb algun altre conseller general. Però si no es dóna aquest cas, i no sembla hores d’ara que es pugui donar, el síndic general, Vicenç Mateu, no es mullarà a favor de l’exparlamentària d’SDP, que haurà de perdre la seva cadira a plena dedicació.

Quant a les delegacions internacionals, en principi, Bonet, que es mantindrà en les comissions legislatives en les quals ha estat fins ara, continuarà a la francofonia. En canvi, haurà de quedar fora de la representació al Consell d’Europa, una de les destinacions preferides de la parlamentària. Bonet estava en la delegació andorrana a Estrasburg arran d’un acord entre el PS i SDP. Segons fonts parlamentàries, el pacte finalment es mantindrà i l’únic conseller general de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, passarà a formar part de la delegació al Consell d’Europa.

Comentaris

Trending