Barrigón i Rebés ‘es barallen’ per la indemnització del no-heliport nacional del Patapou

Cat Helicòpters i Heliand no es posen d’acord sobre la part dels 146.862,87 euros que toca a cadascuna en virtut de la condemna al Govern per la rescissió de la concessió

Nou capítol en l’enfrontament legal que mantenen Jorge Barrigón i Antoni Rebés. O el que és el mateix en aquest cas: entre Cat Helicòpters i Heliand. Les dues societats -i el seus respectius caps visibles- no es posen d’acord sobre com s’han de repartir la indemnització que ha hagut d’abonar el Govern per deixar sense efecte l’adjudicació que al seu dia havia fet de l’heliport nacional que es pretenia ubicar al Roc del Patapou, a Andorra la Vella.

Cat Helicòpters i Heliand van formar una unió temporal d’empreses (UTE) en aquell moment ben avingudes per optar al primer concurs d’heliport nacional que sota la batuta del llavors ministre Jordi Alcobé es va convocar. L’UTE en qüestió va imposar-se respecte d’altres propostes i el Govern li va adjudicar la concessió de l’esmentat equipament heliportuari. Amb el temps, però, i davant la polèmica sorgida per la ubicació triada, el projecte d’heliport va ser abandonat per l’administració.

El Govern va deixar sense efecte la concessió i això va obrir la porta a l’adjudicatària a reclamar una compensació per danys i perjudicis. Després de mesos i mesos de plet, els tribunals van acabar concedint una indemnització a l’UTE, molt per sota de les expectatives d’aquesta, i que es va fixar en 146.862,87 euros. La xifra es considerava agregada. Per al conjunt de l’UTE. No es diferenciava entre els integrants de la unió empresarial.

L’administració, coneixedora de la pugna, de la batalla que hi ha entre Cat Helicòpters i Heliand, entre Barrigón i Rebés, va decidir avançar l’execució de la sentència, fer-la voluntària i consignar els diners imposats com a indemnització pels tribunals a la Batllia. I aquí es va iniciar la batussa legal entre les dues societats. Cat Helicòpters considera que li pertoca, en virtut dels pactes interns, el 30% de la xifra indemnitzatòria. Heliand creu que ha de percebre més del 70% perquè va assumir la major part de les despeses derivades del concurs.

En el marc de l’execució administrativa de la sentència, les dues societats van demanar que els tribunals resolguessin que tocava a cada part. Però com ja va dir al seu dia la Batllia, ara la sala administrativa del Tribunal Superior també deixa clar que les disputes entre societats no tenen res a veure amb la concessió fallida i la sentència que condemnava el Govern i, per tant, envia Heliand i Cat Helicòpters a la via civil perquè discuteixin les seves diferències

Comentaris (1)

Trending