Banders obrirà un expedient sancionador pel cas de l’atac d’un gos a una nena

El cos avaluarà si l’animal és o no dels considerats perillosos i analitzarà quines infraccions s’han pogut cometre, perquè finalment Agricultura resolgui si s’ha d’imposar alguna multa

-
-

Banders obrirà un expedient sancionador arran de l’atac d’un gos a una nena ocorregut el passat dia 5 al camí del Rec del Solà. Agents de cos han de parlar amb la propietària de l’animal i recopilar diferent informació, com ara si és realment una espècia perillosa, com assegura la mara de l’infant agredida així com, si és així, detalls vinculats a la normativa que regula la seva tinença. Serà finalment el departament d’Agricultura qui acabi resolent les possibles multes que s’imposin arran del cas.

Així ho ha explicat a Altaveu el director del cos, Miquel Rossell, que ha posat en relleu que no va ser fins aquest dimarts que han rebut la denúncia presentada davant la policia arran dels fets. “El que farem és parlar amb el titular del gos”, ha indicat. Així, la previsió era que aquesta trobada es produís o bé el dimarts a la tarda o, com a molt tard, aquest dimecres al matí.

L’objectiu d’aquesta visita és esclarir, en primer lloc, si l’animal que va protagonitzar l’atac és realment dels considerats normativa en mà com a perillosos. En cas de confirmar-se aquest extrem, s’hauria de comprovar si segueix el que marca la reglamentació: si té o no documentació, si porta xip o si el propietari té contractada una assegurança. Més complicat, ha indicat Rossell, serà esbrinar si realment el gos anava sense lligar i sense morrió, ja que, en aquest cas, en no haver intervingut els agents, tot pot dependre molt del que expliqui el titular de l’animal.

Banders recopilarà tota aquesta informació i obrirà l’expedient. “Nosaltres farem el recull de tota la informació i la tramitarem al departament d’Agricultura”, ha indicat el director del cos, tot posant en relleu que “serà qui haurà de resoldre”. Rossell ha recordat que la normativa deixa ben clara les sancions previstes: 300 euros per cadascuna de les que es puguin haver comès. També ha remarcat que tots els gossos han d’anar lligats “i més en un espai on hi ha altres persones caminant” a la vegada que ha apuntat que, en el cas dels considerats perillosos, aquestes obligacions s’incrementen, com ara amb el morrió o l’assegurança.

En aquest sentit, des de banders s’asseguren que casos com els del diumenge –atacs concrets de gossos a persones- no són habituals al país. Sí que admet que, al llarg de l’any, s’acaben obrint entre 80 i 90 atestats per incompliment de la normativa que controla els considerats perillosos.

Etiquetes

Algunes de les ferides a la cara de la nena

Relacionat

Denuncien l'atac d'un gos a una nena de dos anys

Comentaris (7)

Trending