BancSabadell abona 5,75 euros per acció, 50 cèntims més que l'any passat, gràcies als bons resultats del 2016

Comentaris

BancSabadell abona 5,75 euros per acció, 50 cèntims més que l\'any passat, gràcies als bons resultats del 2016
BancSabadell abona 5,75 euros per acció, 50 cèntims més que l\'any passat, gràcies als bons resultats del 2016

BancSabadell d’Andorra abonarà 5,75 euros per acció en el marc del repartiment de dividends derivats del resultat del 2016. L’entitat filial andorrana de l’històric banc català va obtenir l’exercici passat 8,5 milions de beneficis, pràcticament un 12% més que el 2015 i esdevenint els millors números d’ençà de l’inici de la seva operativa, l’any 2000. Aquell qui va apostar per BancSabadell d’Andorra fa disset anys i ha mantingut fins ara l’aposta haurà aconseguit un rendiment acumulat del 9,5%.

L’any passat, per cada acció, l’entitat va pagar 5,25 euros. Enguany s’abonen cinquanta cèntims més. És el reflex dels bons resultats, “i esperem que duri”, ha explicat el director general de l’entitat, Josep Segura. El banc no reparteix ni de bon tros tots els guanys. Cal tenir en compte i satisfer els accionistes però, també, mantenir la capitalització i les reserves de l’entitat. Es reparteixen 2,8 milions dels 8,5 obtinguts. Respecte del curs passat, un 9% més. Aquest divendres, justament, la junta general de socis ha conegut formalment els comptes del 2016 i els ha aprovat sense gaire problemes. Més aviat el contrari.  

Durant l’assemblea s’ha explicat que malgrat el bon comportament que ha tingut el banc, o que va tenir millor dit durant el darrer exercici tancat, l'aplicació de l'intercanvi automàtic d'informació ha fet davallar els recursos gestionats, però Segura ha assegurat que el procés de regularització dels clients està pràcticament finalitzat. El director general ha afirmat també que l'entitat té marge per créixer en quota de mercat. Actualment, la quota està situada en el 20% pel que fa a clients particulars i en un 40% en empreses. L'evolució de la quota segueix en creixement "fruit de la dedicació al 100% al mercat andorrà".

El president de l'entitat, Josep Permanyer, ha destacat que l'exercici 2016 ha transcorregut en un entorn macroeconòmic millor però encara "complex i incert", i que al Principat hi ha una tendència de recuperació econòmica, encara que desigual, en els principals sectors econòmics. A més, ha destacat que es tracta de l'únic banc del país que ha incrementat anualment els seus resultats durant els últims vuit anys.

Comentaris

Trending