Avís sanitari per un pernil de porc que pot ser perillós pels al·lèrgics a la soja

Els lots de 150 grams d’embotit de porc per a sandvitx en rodanxes de Monells contenen traces d’aquest component de les quals no s’avisa a l’etiquetat

El pernil Monells que pot ser perillos pels al·lèrgics a la soja.
El pernil Monells que pot ser perillos pels al·lèrgics a la soja.

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha llençat una alerta per la presència de soja no declarada a l’etiquetat d’un embotit de porc de la marca Monells. Això podria representat un risc per aquelles persones que són al·lèrgiques a la soja. Part del lot s’hauria distribuït a Andorra.

En l’avís, l’AESAN indica que, via el Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) d’una notificació d’alerta traslladada per les autoritats sanitàries de la Generalitat de Catalunya. En concret, haurien detectat restes de soja en l’embotit de porc que no estarien indicades a l’etiquetatge. El producte en qüestió és l’embotit de porc en rodanxes per a sandvitx en envàs de 150 grams amb data de consum preferent 14/12/2019 lot: 3949.

Segons l’alerta, el producte ha estat fabricat a Espanya i distribuït a diferents comunitats autònomes, com Andalusia, Balears, Catalunya, Galícia o Madrid, entre altres, i també a Andorra. L’avís s’ha fet cap els serveis competents de cadascuna d’elles, així com a la Xarxa d’Alerta Alimentària Europea.

Es posa en relleu que el consum d’aquest producte no revesteix risc per a la població en general, però sí que pot comportar problemes per aquelles persones que siguin al·lèrgiques a la soja. Per això, es demana a aquestes consumidors que no el mengin.

Comentaris

Trending