Augmenta la preocupació al Cedre per les baixes de personal sanitari

Un home de 53 anys i sense patologies prèvies roman ingressat en estat molt greu a l’UCI de l’hospital pel coronavirus, on també hi ha crítica una dona de 87 anys que s’hauria aconseguit estabilitzar

Una part dels usuaris del Cedre han estat traslladats en un hotel d'Escaldes per mirar de protegir-los dels contagiats.
Una part dels usuaris del Cedre han estat traslladats en un hotel d'Escaldes per mirar de protegir-los dels contagiats.
Mentre a l’hospital, on es tem molt seriosament per la vida d’un home de 53 anys diagnosticat de coronavirus i sense patologies prèvies, es mira de controlar tan bé com es pot la crisi sanitària derivada del Covid-19, al Cedre ha augmentat la preocupació degut al fet que una part del personal ha causat baixa, ja sia per contagi o per aïllament per prevenció i protecció. Fins aquest dissabte al migdia el ministeri de Salut no actualitzarà les dades de nous casos positius.

La situació preocupant al Cedre es va iniciar amb el diagnòstic positiu al Covid-19 de dos interns de la quarta planta. Hauria estat una responsable sanitària del SAAS qui hauria portat el virus al centre sociosanitari en anar-hi a fer alguna de les formacions previstes, justament, per aportar informació sobre el combat higiènic del virus. A partir de llavors i vist que altres usuaris feien quadres de febre, es va procedir a considerar tots els interns com a sospitosos d’haver contret la malaltia i aïllar-los.

D’aquí que a partir de l’elaboració d’un pla de contingència, una part dels usuaris es van traslladar dijous a la tarda cap a un hotel d’Escaldes. S’hi van dur aquells que no presentaven cap símptoma de la malaltia i que, a més a més, a nivell de mobilitat millor estan. Malgrat que es preveia dur-ne prop de quaranta, amb prou feines, per diferents motius que no han transcendit -i les famílies tampoc no han estat informades- se n’haurien traslladat poc més de dues dotzenes d’interns.

En principi, aquells usuaris del Cedre positius o amb símptomes clars de la malaltia haurien estat confinats a la cinquena planta. Segons fonts sanitàries, un dels problemes és que algun dels professionals del centre també va contraure la malaltia. De fet, en bona mesura, el personal que donava servei a la quarta planta, que és on s’hauria iniciat el focus d’infecció intern, hauria causat baixa ja fos per contagi o per aïllament preventiu.

Ingressos a l’hospital

Mentrestant, a l’hospital i a falta que aquest dissabte s’actualitzin les dades, hi ha tres persones en estat molt greu. La situació més preocupant, segons les fonts, seria la d’un home de 53 anys per la vida del qual es tem molt seriosament. Està en una situació extrema, ventilat mecànicament a l’UCI i diagnosticat de coronavirus. De fet, segons les fonts consultades, feia cinc dies que havia estat donat com a positiu quan va començar a emmalaltir de forma molt ràpida i virulenta.

L’home per la vida del qual es tem seriosament va estar cinc dies amb simptomatologia lleu després de ser diagnosticat i de cop va emmalaltir de manera molt greu

Fins llavors, i sense cap patologia prèvia associada, almenys que se sàpiga, havia estat diagnosticat i presentava una simptomatologia lleu que no feia pensar en grans complicacions. Confinat amb la família, també diagnosticada, de cop el seu quadre es va disparar i estaria francament malament. Més estable estaria una dona de 87 anys també ventilada mecànicament i a l’UCI. Aquesta dona, abans de la infecció, i tot i l’edat, estava perfectament, segons les fonts. Ara romandria ingressada, estable dins de la gravetat però molt crítica. En els dos casos en qualsevol moment hi podria haver un canvi radical i, malauradament, no seria per a bé.

Finalment, el darrer cas que ha transcendit que realment preocupi és el d’un altre home que tenia un quadre patològic previ ja molt complexe. De fet, ja es trobava en una fase terminal que s’hauria agreujat per la contracció de la malaltia pandèmica. L’home es troba ingressat a mode pal·liatiu en una habitació de planta ordinària d’aïllament atès que amb el seu estat no és ni recomanable la ventilació mecànica ni, tampoc, el seu ingrés a l’UCI.

En relació amb el coronavirus, ara mateix a l’hospital hi hauria persones ingressades, positives o sospitoses de ser-ho, a la segona planta, a l’ala Andorra; en una altra ala que s’ha habilitat a la quarta planta i a l’UCI, tal com s’ha dit. S’ha treballat amb la possibilitat, si cal, de col·locar malalts tant a la sala d’actes del centre hospitalari com a l’espai de reanimació, que seria equipat a mode d’UCI de semicrítics i on també s’hi podrien ubicar alguns dels respiradors de què disposa.

Comentaris

Trending