Ascendeixen a general de brigada el fins ara conseller d'Interior de l'ambaixada d'Espanya

Comentaris

Ascendeixen a general de brigada el fins ara conseller d\'Interior de l\'ambaixada d\'Espanya
Ascendeixen a general de brigada el fins ara conseller d\'Interior de l\'ambaixada d\'Espanya

El fins ara conseller d’Interior de l’ambaixada d’Espanya a Andorra, el coronel de la guàrdia civil Pedro Díaz, ha estat ascendit a general de brigada i, en conseqüència, deixa el Principat per traslladar-se a la prefectura d’Unitats Especials i de Reserva de l’institut armat espanyol, amb seu a Madrid, com a segon cap. 

Díaz ha desenvolupat el seu càrrec a la conselleria d’Interior de la legació diplomàtica amb notable èxit els darrers anys. I ha mantingut una excel·lent col·laboració amb les institucions del país tal i com ha quedat palès en l’acte de celebració de l’ascens professional, en què nombroses autoritats andorranes van acudir al lliurament del faixí de general. El nomenament ascensor del fins fa poc coronel el va signar el 19 d’abril passat el ministre d’Interior espanyol Jorge Fernández Díaz. Com es preceptiu en aquesta classe de decisions, la resolució ha estat degudament publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Pedro Díaz Madrid va néixer a Paterna (València) el 1955. Va ingressar a l'Acadèmia de guàrdies de Sabadell el 1975, obtenint l'ocupació de guàrdia civil. El 1976 va ser nomenat alumne a l'Acadèmia General Militar de Saragossa, i després del seu pas per l'Acadèmia Especial de la Guàrdia Civil, va obtenir, el 1981, la graduació de tinent. Durant la seva carrera ha ocupat diferents càrrecs i ha estat enviat a diverses destinacions, entre les quals destaquen el Centre d'Ensinistraments Especials, la Unitat Especial d'Intervenció (UEI), Prefectura d'Informació i Policia Judicial, l'ambaixada d'Espanya a Mèxic, la Unitat Central Operativa (UCO) i també va estar destinat al País Basc. Així mateix, durant la seva carrera professional ha estat en comissió de servei en diferents països com ara l'Iraq, Israel, Filipines, Holanda, Regne Unit, Alemanya, Suïssa, Estats Units i Nicaragua, entre d'altres.

El ja general de brigada Pedro Díaz Madrid ha estat distingit amb nombroses condecoracions, entre les quals destaquen la Creu de Plata de l'Ordre del Mèrit de la Guàrdia Civil, la Placa, Encomana i Creu de la Real i Militar Ordre de Sant Hermenegild, la Creu de l'Ordre del Mèrit de la Guàrdia Civil amb distintiu Vermell, la Creu del Mèrit Militar amb distintiu Blanc, la Creu al Mèrit Policial i la Medalla de Nacions Unides, entre altres distincions. En motiu del seu ascens, Díaz va ser rebut fa pocs dies pel director general de la guàrdia civil, Arsenio Fernández de Mesa, acte al qual correspon la fotografia que acompanya aquesta informació.

Comentaris

Trending