Arriba al Principat una estafa via WhatsApp que té l’empoderament femení com a esquer

S’anomena ‘El Telar de la Abundancia’, fa anys que es dóna arreu, té com a base un frau piramidal i hi ha diverses dones al país que hi estarien ficades sense que hagin arribat a denunciar

Comentaris

-
-
La discreció és un dels requisits, una de les exigències, per poder accedir a grups de WhatsApp la pertinença als quals es promou com un símbol d’empoderament femení. Un símbol de rebel·lia positiva. S’anomena ‘El Telar de la Abundancia’ i fa uns anys que es dóna a diversos punts d’arreu del món. Per accedir als esmentats grups, per ser acceptades, cal abonar una quantitat de diners. La xifra no sempre és la mateixa i tot sovint no hi ha un raonament lògic que porti a encertar què cal abonar. En el fons és una estafa, i coneixedors d’afectats al país asseguren que aquest mètode fraudulent ja ha arribat al Principat.

En l’enèsima reinvenció, la última i més moderna versió, de l’esquema Ponzi, una estafa piramidal que fa anys i panys que perdura. De fet, ‘El Telar de la Abundancia’, no és res més, asseguren les fonts consultades, que una readequació d’un altre mètode similar anomenat ‘La Flor de la Abundancia’. L’únic que en el primer cas, el que diverses fonts asseguren que està introduint-se al país, arriba via WhatsApp i juga sols amb el públic femení. Això sí, de totes les edats. Encara que sol atrapar més adolescents i joves. Però també hi hauria adults entrampades.

El departament de delictes tecnològics assegura no estar al cas d’aquesta modalitat concreta d’estafa i el que sí que és clar és que la policia no ha rebut cap denúncia. En alguns centres educatius, però, si que estan al corrent o, almenys, han sentit parlar estudiants d’aquest ‘telar’ que promet recuperar la inversió i multiplicar-la notablement en un termini de temps relativament breu. Com més contactes aconsegueixes que es decideixin entrar al grup de WhatsApp, millor. 

I formar part del grup és símbol de vitalitat, de rebel·lia, de fermesa, de decisió. Clar que es vol vendre la història com a selectiva i discreta. Es remarca que si algú té dubtes d’entrar al grup, no cal que hi entri, perquè no és prou vàlida. I, sobretot, que la informació que en el grup es facilita, és només per al grup i no es pot facilitar. I el més important. Els diners. Cal una quota d’entrada i després, a mida que van cap al centre del ‘telar’, de la flor, t’acostes a la recuperació, amb escreix, dels diners. Les quantitats que més s’invertirien al Principat serien entre 50 i 100 euros per cap. Però hi hauria algun cas que s’haurien arribat a abonar 1.200 euros.

Comentaris (4)

Trending