Arran Alt Urgell reivindica la crema de fotos del Copríncep Vives i la defensa de la despenalització de l’avortament

El col·lectiu recorda que cada tres dies una dona d’Andorra es veu obligada a marxar del país per interrompre un embaràs i fan responsable de la situació a l’arquebisbe urgellenc

-
-
Arran Alt Urgell ha reivindicat les darreres hores a través de les xarxes socials la crema de fotografies del Copríncep d’Andorra i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, durant un dels actes de la festa major de la Seu d’Urgell en què es va llegir un manifest a favor de la despenalització de l’avortament a Andorra i en què el col·lectiu es declara “fart” que l’Església vulgui imposar condicions a les dones.

A través d’una piulada al seu compte de Twitter, annexen un videomuntatge en què denuncien que al Principat avortar està penat amb fins a tres anys de presó o cinc d’inhabilitació. I lamenten que això obliga moltes dones andorranes o residents a haver de marxar del país per poder interrompre un embaràs no volgut. De fet, recorden que els darrers anys, de mitjana, que se sàpiga, hi ha uns 120 avortaments de ciutadanes andorranes, “un cada tres dies”.

D’aquesta situació en responsabilitzen, com a un dels principals baluards, el Copríncep Vives, de qui denuncien que hauria arribat a amenaçar de “desestabilitzar el país” si és despenalitza l’avortament. Per això asseguren que ja n’hi ha “prou” i que als Països Catalans “no hi té lloc”. Arran Alt Urgell, una de les faccions més radicals de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP), també ironitza en la piulada sobre la investigació que hauria anunciat l’Ajuntament de la Seu per tal d’aclarir els fets.

El consistori pretendria saber com havia pogut ser -ja no qui en va ser l’autor- que en un acte de la festa major tres noies amb la cara coberta pugessin a l’escenari i pronunciessin un manifest a favor de l’avortament. I que després es cremessin algunes fotografies de l’arquebisbe. “Què tal, Ajuntament de la Seu? Com va la investigació?”, es demana Arran Alt Urgell.

 

Comentaris (2)

Trending