Animalistes temen per la salut dels gossos de les caneres del rec de l’Obac i la Comella

Entitats i persones a títol personal exigeixen a l’administració que posi ordre a desenes d’instal·lacions que apareixen per tot el país amb pèssimes condicions per als animals

-
-
Entitats i col·lectius que treballen en la defensa dels animals, i també persones a títol individual, estan altament preocupats per l’estat de salut dels gossos que estan tancats a les caneres il·legals del rec de l’Obac i la Comella. Els grups animalistes exigeixen a les administracions que posin ordre d’una vegada a la proliferació d’instal·lacions que reuneixen unes pèssimes condicions per als animals. D’aquests tancats se n’estan trobant en zones boscoses d’arreu del país, els darrers, per exemple, a Nagol, a Sant Julià.

En relació amb amb els tancats de la Comella, que fins i tot el departament d’Agricultura ha reconegut que no reuneixen els requisits establerts en les normatives legals sobre tinença d’animals, els defensors de les bèsties temen ara que sabedors els amos dels gossos que l’administració els busca, ara no només no apareguin sinó que deixin de portar menjar i aigua per als cans, posant-los seriosament en risc. S’arrisquen els propietaris a multes a banda que els imposin l’obligació d’haver de condicionar les instal·lacions.

De manera individual però intentant organitzant-se, tot un seguit de defensors dels gossos miren de promoure accions per assegurar-se que els animals poden rebre l’alimentació i l’aigua necessària. Però si a l’administració no li és fàcil actuar, menys encara ho és per als privats. Per això els animalistes reclamen una acció decidida dels organismes competents. Les fonts consultades temen que Agricultura i, en aquest cas, el comú d’Andorra la Vella, facin cas omís a les denúncies ciutadanes una vegada decaigui la pressió popular.

Hi ha un grup de persones que s’estan coordinant per ‘desemmascarar’ les desenes de caneres que es troben arreu del país. Les darreres de ‘descobertes’, a prop de la urbanització de les Caubelles, a Nagol. Els tancats es veuen ben forjats. Amb una part important feta de construcció, de maó. Però les mesures d’higiene deixen molt a desitjar, tal i com han remarcat alguns dels animalistes que han trobat les caneres. En les gàbies, molts dels gossos estan envoltats pels seus propis excrements. Com a mínim un dels animals, a més, presenta ferides i lesions que fan de mal preveure.

Comentaris (1)

Trending