Andorra traspua per les pàgines del llibre que narra els 645 dies de reclusió de Sandro Rosell

L’expresident del Barça publica el 23 de març ‘Una forta abraçada’, on recull el dia a dia del seu empresonament amb l’empresari andorrà Joan Besolí

-
-

Per motius ben diferents, Andorra -com a plaça financera, per ser el lloc de residència de persones ben importants per al seu autor o pels vincles que hi ha mantingut i hi manté l’expresident del Barça- és ben present en el llibre que acaba d’escriure Sandro Rosell. Hi narra el seu dia a dia a la presó durant els 645 dies que va estar reclòs acusat de blanquejar diners procedents de suposades comissions il·legals. Una reclusió que va viure al costat de l’empresari andorrà Joan Besolí.

‘Una forta abraçada’ és com es titula el llibre de l’exdirigent futbolístic, que es publicarà el 23 de març a Rosa dels Vents en català i a Plaza & Janés en castellà. Rossell ha explicat que “després de passar 645 dies tancat he decidit compartir el meu dia a dia a la presó, on m'he adonat de l'enorme valor d'una forta abraçada”. L’expresident del Barça afirma en els prolegòmens del llibre que “moltes persones a qui estimo i que m'estimen m'han desaconsellat publicar aquest llibre. Un llibre escrit en present, dia a dia, i per ordre cronològic”. 

Rosell ha volgut deixar “testimoni de les experiències, les reflexions, els pensaments, els somnis i els malsons que vaig tenir durant 645 dies i nits a la presó, i parlar de les persones, innocents o culpables, amb qui vaig compartir els gairebé dos pitjors anys de la meva vida i en qui em vaig recolzar per passar els moments de més feblesa personal”. I hi afegeix que “el títol del llibre descriu, simplement, allò que més anheles dins la presó quan et priven de llibertat. No hi ha res que necessitis més que... una forta abraçada”.

Els diners que suposadament hauria percebut d’aquelles comissions, que no eren al final res més que uns honoraris que la pròpia Confederació Brasilera de futbol va donar per bones perquè va generar a l’organització uns grans beneficis la mediació de Rosell, haurien passat pel Principat. Joan Besolí estava integrat en algunes de les societats i dels comptes bancaris intervinents. El gestor de Sant Julià es manté en un pla molt més discret, sabedor que tot i haver estat absolt a Espanya, a Andorra encara hi ha una causa oberta.

Comentaris (1)

Trending