Andorra Telecom bloqueja un atac massiu amb SMSs

Molts usuaris han rebut als seus telèfons missatges que d’un remitent desconegut que, en obrir-se, sortien buits o amb una estranya combinació de signes alfanumèrics

Un dels missatges misteriosos.
Un dels missatges misteriosos.

Andorra Telecom ha pogut aturar un atac massiu de missatges de text a telèfons mòbil d’Andorra que s’ha produït en les darreres hores. Els usuaris rebien SMSs sense que en cap moment s’indiqués qui era el seu remitent que, o bé sortien en blanc, o bé amb una estranya combinació de caràcters alfanumèrics. Des de la companyia s’està investigant quins poden ser els autors i les seves intencions.

L’alarma ja va començar a saltar dimarts i s’ha prolongat fins al migdia d’aquest dimecres. Molts clients de l’operadora rebien al seu telèfon mòbil els misteriosos missatges. En tots els casos, s’indicava que l’origen era desconegut. En obrir-los, o bé no tenien cap contingut o bé tenien una estranya combinació de diferents signes.

Fonts d’Andorra Telecom han confirmat que en les darreres hores s’ha detectat aquest atac massiu d’SMSs i s’hi ha treballat fins que, cap a dos quarts de dues, s’han pogut prendre les mesures necessàries per bloquejar-los. Des de la companyia, però, no s’ha pogut esbrinar encara quin pot ser el seu origen.

Serà a partir d’ara, un cop establert el bloqueig de l’atac, que es començarà a investigar. La voluntat és esbrinar l’origen i quina pot ser la intenció d’una acció que, es deixa clar, és totalment “fraudulenta”. Per ara, s’entén que no ha suposat cap risc per als terminals afectats.

Etiquetes

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.