Andorra Telecom bloqueja un atac massiu amb SMSs

Molts usuaris han rebut als seus telèfons missatges que d’un remitent desconegut que, en obrir-se, sortien buits o amb una estranya combinació de signes alfanumèrics

Un dels missatges misteriosos.
Un dels missatges misteriosos.

Andorra Telecom ha pogut aturar un atac massiu de missatges de text a telèfons mòbil d’Andorra que s’ha produït en les darreres hores. Els usuaris rebien SMSs sense que en cap moment s’indiqués qui era el seu remitent que, o bé sortien en blanc, o bé amb una estranya combinació de caràcters alfanumèrics. Des de la companyia s’està investigant quins poden ser els autors i les seves intencions.

L’alarma ja va començar a saltar dimarts i s’ha prolongat fins al migdia d’aquest dimecres. Molts clients de l’operadora rebien al seu telèfon mòbil els misteriosos missatges. En tots els casos, s’indicava que l’origen era desconegut. En obrir-los, o bé no tenien cap contingut o bé tenien una estranya combinació de diferents signes.

Fonts d’Andorra Telecom han confirmat que en les darreres hores s’ha detectat aquest atac massiu d’SMSs i s’hi ha treballat fins que, cap a dos quarts de dues, s’han pogut prendre les mesures necessàries per bloquejar-los. Des de la companyia, però, no s’ha pogut esbrinar encara quin pot ser el seu origen.

Serà a partir d’ara, un cop establert el bloqueig de l’atac, que es començarà a investigar. La voluntat és esbrinar l’origen i quina pot ser la intenció d’una acció que, es deixa clar, és totalment “fraudulenta”. Per ara, s’entén que no ha suposat cap risc per als terminals afectats.

Etiquetes

Comentaris

Trending