Andorra s'endú un empat d'Albània amb dos gols de Cristian Martínez

La selecció, amb 4 punts. pot acabar la fase de classificació fora del darrer lloc

Cristian Martínez celebra el primer dels dos gols marcats a Albània
Andorra ha aconseguit un punt d'or (2-2) en la seva visita a Albània en el penúltim partit del grup H la fase de classificació de l'Eurocopa 2020. La selecció tancarà la seva participació el pròxim diumenge a l'Estadi Nacional contra Turquia. La derrota de Moldàvia contra França (2-1) dona moltes opcions a Andorra, que suma 4 punts, de no acabar última. Moldàvia rep Islàndia que ja no té opcions de classificar-se.

El partit ha tingut un inici trepidant amb dos gols en els primers 18 minuts. Balaj ha avançat els albanesos i Cristian 'Kiki' Martínez ha posat l'empat al marcador amb el seu quart gol amb la selecció (Irlanda, San Marino, Geòrgia i Albània). Aquest començament s'ha esbravat i el joc ha perdut intensitat. Albània dominava però amb més voluntat que encert, tenia més possessió (71% per 29% dels andorrans) i més ocasions (7 a 1) tot i que el joc dels locals no era fluït.

A la represa, Martínez ha fet el segon gol aprofitant la passivitat de la defensa albanesa. Ha pogut controlat, lliure de marcatge, una pilota a l'àrea i ha posat la pilota a l'escaire en una jugada molt semblant a la de l'empat. També ha estat semblant l'inici de la segona part amb el de la primera perquè Albània ha empatat al minut 55 en una acció de Manaj.

En deu minuts, dos gols, un per cada costat. Mai la selecció nacional absoluta havia marcat dos gols en camp contrari i mai cap jugador havia fet dos gols en el mateix partit. Amb l'empat, Albània ha apretat en busca de la victòria. Ho ha intentat en el llançament d'una falta que ha aturat Gomes (64') i amb Odise Roshi d'organitzador i de creador. Els dos gols han arribat amb jugades que ha iniciat. Com a la primera part, el joc s'ha ensopit tot i que les ocasions i el domini han continuat del costat d'Albània. Andorra torna amb un punt molt treballat tot i les baixes de Lima, Rebés, Marcio Vieira i Marc Pujol.

Camp: Elbasan Arena.

ALBÀNIA (2): Berisha, Veseli, Djimsiti, Memushaj, Manaj, Ndoj (Bare, 60'), Ismajli, Blaj, Roshi, Trashi (Hysaj, 46') i Ramadani (Seferi, 73').

ANDORRA (2): Gomes, Cristian Martínez (Fernández, 79'), Vales, Emili Garcia, Clemente, Sergi Moreno, Aláez (Àlex Martínez, 89'), San Nicolás, Cervós, Chus Rubio (Rodríguez, 71') i Llovera.

Àrbitre: Kristo Tohver (Estònia). T.G.: Rubio (19'), Clemente (43'). Llovera (44'). Balaj (90'). Cervós (93').

Gols: 1-0, Balaj (6’). 1-1, Martínez (18'). 1-2, Martínez (48'). 2-2, Menaj (55')