Andorra rep els ministres de Turisme iberoamericans i Gallardo treu pit amb Maroto

Representants de disset països acudeixen al Principat en el marc d’una de les trobades preparatòries de la cimera del proper novembre

Rebeca Grynspan i Verònica Canals durant la recepció dels representants iberoamericans de Turisme.
Rebeca Grynspan i Verònica Canals durant la recepció dels representants iberoamericans de Turisme.
Representants en l’àmbit turístic de disset països han arribat aquest diumenge al Principat per participar en una de les trobades preparatòries de la Cimera Iberoamericana que s’ha de celebrar el proper novembre. En aquest marc, però de forma paral·lela, el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ha tret pit tot reunint-se amb la titular espanyola de Turisme, Reyes Maroto, perquè també és responsable de Comerç i Indústria.

Gallardo i Maroto, que ja es van trobar fa unes setmanes en una concentració motociclista a Valladolid, han parlat de tot i de res. I haurien acordat trobar-se a Madrid en una propera reunió per analitzar possibles avenços en matèria d’innovació i, per tant, tractar de la col·laboració entre Actua i el seu homòleg espanyol, l’ICEX España Exportación e Inversiones. La trobada entre Gallardo i Maroto s’ha dut a terme a Cal Pal de la Cortinada, a Ordino.

El contacte, com s’ha dit, s’emmarca en l’arribada al Principat d’un seguit de representants iberoamericans que han de protagonitzar una trobada ministerial turística durant aquests dilluns i dimarts. La secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan, i la titular de Turisme del Principat, Verònica Canals, han presidit i donat la benvinguda als presents, en un acte on també hi ha fet acte de presència el cap de Govern, Xavier Espot, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.


L'equip ministerial de Jordi Gallardo (dreta) i de Reyes Maroto s'han trobat a Cal Pal de la Cortinada. | SFGA

Reyes Maroto és una de les dirigents que assisteix a la cimera ministerial turística. Però acompanyada de l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, s’ha reunit amb el Gallardo i el seu equip més propers, format pels secretaris d’Estat Marc Galabert i Èric Bartolomé. Tots plegats han compartit visions generals en relació a polítiques d’innovació. Andorra, per exemple, voldria accedir a l’experiència espanyola en estudis de mercat, així com facilitar l’assistència a missions o fires internacionals a les quals participa ICEX. 

Els dos equips ministerials s’han emplaçat a compartir visions sobre el futur del sector industrial a escala global, així com el seu impacte en l’àmbit educatiu i de l’ensenyament superior. Gallardo i Maroto han acordat tractar més endavant possibles intercanvis entre les respectives oficines de marques i patents. 

 

Comentaris (2)

Trending