Andorra participa en una operació policial i judicial per tancar una web francesa de descàrrega de música i films

Comentaris

Andorra participa en una operació policial i judicial per tancar una web francesa de descàrrega de música i films
Andorra participa en una operació policial i judicial per tancar una web francesa de descàrrega de música i films

La gendarmeria i la policia andorrana mantenen oberta una investigació, coordinada per la Batllia i autoritats judicials franceses, que ha permès detenir a banda i banda de la frontera els promotors d’una de les webs de descàrrega directa de música, pel·lícules i jocs d’Internet més importants del món i, probablement, la més gran de França. A més a més, s’ha clausurat la pàgina electrònica denominada “Zone Telechargement”, popularment coneguda per ZT. 

Com que és probable que hi hagi noves detencions, per ara encara no han transcendit quants arrestos s’han produït. Les fonts consultades han assegurat, però, que el Principat s’haurien practicat detencions i que hi ha persones -sense especificar el nombre- que estaven directament relacionades amb el lloc web neutralitzat. 

Segons les fonts consultades, el Centre de lluita contra la delinqüència digital francès (conegut amb l’acrònim C3N i amb seu a Tolosa) feia mesos que estava treballant per trobar els editors de la pàgina electrònica. L’origen de la investigació va ser una denúncia cursada per l'Associació de lluita contra la pirateria audiovisual francesa (ALPA) i la Societat d'Autors, Compositors i Editors de música francesa (SACEM). Aquestes organitzacions també havien formalitzat altres denúncies que van portar la setmana passada, per exemple, al tancament del lloc “What.cd”.

Quan els agents de la gendarmeria van trobar els primers indicis relacionats amb el Principat va ser quan es va sol·licitar la col·laboració de les autoritats andorranes i es va judicialitzar el cas, que ha acabat esclatant aquest dilluns. De fet, ha estat la gendarmeria nacional qui ha publicitat l’operació, batejada amb el nom de ‘Gervais', a través de Twitter. Les xarxes socials treuen fum des que la policia francesa ha anunciat el tancament de “Zone Telechargement”, que subministrava fins a 11.000 descàrregues diàries a usuaris de tot el món. Els investigadors calculen que visitaven la pàgina 3,7 milions de persones i que amb la seva actuació hauria causat un perjudici d’uns 75 milions d’euros als productors del material (música, films, jocs…) que es podien descarregar lliurement.

Poques hores després de l’anunci de la policia francesa, més de 50.000 comentaris a les diverses xarxes socials maldaven contra l’operació. Són proporcionalment molt pocs els comentaris a favor de l’operació i, per tant, de la defensa dels drets d’autor.

Comentaris

Trending