Andorra la Vella inaugura una nova minideixalleria cèntrica

Està situada a l'aparcament Valira, a tocar de la rotonda de La Dama de Gel

La nova minideixalleria d'Andorra la Vella.
La nova minideixalleria d'Andorra la Vella.

L’aparcament Valira, a tocar de la rotonda de La Dama de gel, estrena mini deixalleria coincidint amb la Setmana europea de la prevenció de residus. Per fomentar la sensibilització, tothom qui s’atansi a aquesta instal·lació o a la deixalleria del pàrquing del Parc Central les tardes d'aquest dimecres i de dijous, rebrà un obsequi (es reparteixen ampolles per ruixar els orins dels animals a la via pública, bosses de material biodegradable per posar residus i gots de plàstic reutilitzables).

L'estrena de la minideixalleria coincideix amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. El nou equipament és un punt de recollida de bateries, petits electrodomèstics, tòners, pintures aerosols, olis vegetals, petits mobles, pneumàtics, piles, bombetes i fluorescents, CD’s i radiografies.

La instal·lació, de la mateixa manera que la minideixalleria de l’aparcament del Parc Central, està oberta al públic cada dia entre les 8 i les 20 hores. Al costat de l’equipament, a més, s’han habilitat espais de reciclatge de vidres i envasos amb la voluntat d’eliminar obstacles de la via pública i concentrar els grans espais de recollida de la brossa en un mateix punt.

A banda de les dues mini deixalleries, Andorra la Vella també disposa d’un tercer punt de recollida mòbil, que es va instal·lant en diferents àrees de la parròquia per donar cobertura a tota la ciutadania.

Accions entre els dies 16 i 24 

Entre els dies 16 i el 24 de novembre, Andorra la Vella se suma a la Setmana europea de prevenció de residus amb diferents accions que impulsen el Govern i els set comuns arreu del país: des de mercats de segona mà fins a tallers per aprendre a fabricar cosmètica natural, de reutilització de roba, exposicions i xerrades sobre prevenció de residus i una campanya per difondre els bons hàbits de reciclatge.

A més, entre el 18 i el 22 de novembre el Govern obsequia tots els ciutadans que s’apropin al Servei de Tràmits, a la planta baixa de l’edifici administratiu, amb bosses reutilitzables per fer la compra de fruita i verdura.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending