Andorra la Vella escenifica el ‘marsolisme’ de tots contra el PS (terceravia a banda)

L’actual cònsol de la capital esdevé l’epicentre de l’acte central de la ‘coalició del clip’ com ha batejat la socialdemòcrata Carmona als seus adversaris

-
-
La plaça de la Rotonda pot rebatejar-se des d’aquest diumenge inici de la campanya electoral com la plaça del ‘marsolisme’. La suma de tots els integrants de Demòcrates, Liberals i SDP han flanquejat la cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en la primera penjada de cartells. I han fet bo allò que la seva principal adversària en els comicis del 15 de desembre, Dolors Carmona, ha denominat com la ‘coalició del clip’. L’arrencada de la campanya, amb el permís de terceravia, ha evidenciat a la capital el combat que es pronostica: tots contra el PS. Uns des del centre, els altres a la perifèria.

La plana major del Govern -amb demòcrates i liberals tots units fent força- i el cap de l’executiu, Xavier Espot, al davant, molts dels representants parlamentaris de les dues principals forces coalitzades a Prat de la Creu, candidats de totes les parròquies inclosos, com no, els caps de llista, una petita delegació progressista encapçalada per Jaume Bartumeu, tots a cor que vols amb Marsol. Quedi clar que la cònsol domina l’escenari, qualsevol escenari. Plaça de la Rotonda plena o gairebé, i en Pascó amb la brotxa i la cola.

Marsol ha maquillat la barreja de llets sota el seu paraigua com ha anat fent les darreres setmanes. Enriquir la candidatura amb “noves sensibilitats i nous punts de vista”. I a partir d’aquí, qualsevol crítica vindrà donada pel fet que “estar governant sempre és fàcil (per esdevenir diana)”. La cònsol i candidata a la reelecció ha recordat que fa quatre anys, quan ella era aspirant, “en cap moment” no va criticar els continuistes. Ella, ara, ha dit, vol “continuar embellint la parròquia”. I com aquell qui no vol la cosa, ha deixat anar que vol fer més coses per la gent gran, crear un mirador a la Comella, acabar de rematar els problemes d’inundacions que “ja s’han gairebé oblidat” a Santa Coloma… després de quatre anys intensos ara vénen quinze dies més intensos encara per poder intensificar la feina quatre anys més, ha vingut a dir.

Mentre Marsol regnava a la plaça de la Rotonda al costat de ‘noves sensibilitats’, la candidata del PS ha triat la zona de Príncep Benlloch per a l’estrena

Tot des del centre. Des del rovell del rovell. Plaça de la Rotonda. Mentrestant, la principal contrincant de Marsol, des de la perifèria, per dir-ho d’alguna manera, des d’aquelles zones que reivindiquen una major atenció comunal, reclamava, exigia, l’Andorra la Vella per a tothom. La candidatura socialdemòcrata ha penjat el primer cartell a la zona de la Font de la Call. Vaja, davant de Clara Rabassa. Allí on alguns consideren que comença la capital oblidada, un indret que ha viscut obres que han comportat múltiples queixes veïnals. I així, Dolors Carmona ha remarcat que el PS pretén donar veu a tots els veïns. De fet, la formació ja ha anunciat la intenció d’impulsar la figura del conseller de barri.

Aquesta és una de les propostes que consideren els socialdemòcrates de la parròquia ambicioses però alhora realista del seu programa electoral. Carmona ha tornat a insistir “que s’han deixat moltes coses per fer” i que s’ha de ser més proper al ciutadà per mirar de cobrir les necessitats i les expectatives de tothom. Que s’ha de fer “partícip tota la ciutadania” de les decisions i de les realitzacions. Alhora, també ha llançat un missatge constructiu respecte de l’actual majoria comunal, tot recordant que han fet costat a aquelles decisions que han trobat adequades.

Marsol, Carmona… i és segur que serà consol, a Andorra la Vella. Serà una dona la qui continuï dirigint les regnes de la capital. Perquè la tercera candidatura també l’encapçala una dona. Emi Matarrodona lidera la llista de terceravia. La tercera. En discòrdia. Perquè el seu paper, amb tots els respectes, sembla hores d’ara molt limitat. Al costat de Jaume Carrera i altres integrants de la llista, a tocar la plaça Lídia Armengol, davant de les dependències comunals, Matarrodona ha insistit en què el primer és la gent. “El més important és el dia a dia, la qualitat de vida de les persones. Hi ha moltes queixes ciutadanes i s’han de mirar de solucionar aquests problemes”.

Comentaris

Trending