Andorra acollirà dues reunions de ministres iberoamericans abans de finals d'any

El mes d'octubre hi haurà trobada dels representants d'Afers Socials

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach i la secretaria general iberoamericana, Rebeca Grynspan
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach i la secretaria general iberoamericana, Rebeca Grynspan
Andorra acollirà dues 'minicimeres' iberoamericanes de preparació per a la gran cita del 2020. Els dies 6 i 7 d'octubre es reuniran els ministres d'Afers Socials dels 22 països que formen l'organització i abans que acabi l'any serà el torn dels representants ministerials d'Exteriors.

La preparació de la Cimera Iberoamericana del novembre del 2020 implica una trentena de reunions prèvies. Algunes d'elles tindran lloc a Andorra i algunes es faran en altres països com és el cas de la trobada de ministres de cultura que es durà a terme a Colòmbia.

El treball s'articularà al voltant del lema 'Innovació per al desenvolupament sostenible - Objectiu 2030'. Andorra donarà continuïtat al treball que la Comunitat Iberoamericana està duent a terme per a l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030.

La voluntat és vincular aquestes prioritats a la innovació, posant-la al servei de la sostenibilitat en diferents àmbits com són l'Educació, la transició energètica i la inclusió social. Altres activitats que ja estan programades el Fòrum de Governs Locals o el Fòrum Empresarial Iberoamericà. 

El 16 de novembre del 2018 el Ministeri d’Afers Exteriors d’Andorra va assumir la Secretaria Pro Tempore (SPT) de la Conferència Iberoamericana, després de Guatemala, durant la XXVI Cimera de Caps d’Estat i de Govern. Andorra ha creat un departament específic per al desenvolupament de la Secretaria Pro Tempore de la Cimera Iberoamericana.

La Cimera Iberoamericana 2020 serà l'esdeveniment més important que s'hagi organitzat mai a Andorra amb la presència al país de 22 caps d'Estat i de Govern de països com Espanya, Portugal, Cuba, Argentina, Xile, Mèxic o Guatemala. França i Espanya ja han anunciat que donaran suport a l'organització.

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending