Andbank tanca la seva oficina a les Bahames per “raons estratègiques”

L’entitat andorrana va donar 90 dies als seus clients a mitjan juny perquè triessin cap a on volien transferir els seus actius

Comentaris

-
-
Andbank tanca la seva oficina a Bahames. La decisió respon, suposadament, a un canvi en l’estratègia de negoci de l’entitat andorrana. De fet, la sortida del país caribeny ja fa uns mesos que es va comunicar als clients, que se’ls ha convidat a poder continuar operant des d’algun altre dels centres que el banc té a Amèrica. De fet, hores d’ara ja hauria finalitzat el termini que es va donar als dipositants per adoptar la decisió d’on havien de ser transferits els seus fons.

El banc privat andorrà va obrir la seva oficina de Nassau el 2014 i va comunicar la seva intenció de clausurar el negoci a través d’una carta dirigida als clients amb data 13 de juny que es va publicar al seu lloc web a principis d’agost i del qual s’ha fet ara ressò el portal especialitzat en informació bancària ‘Citywire’. "A causa d'una decisió estratègica dels accionistes del banc, el banc iniciarà el procés d'interrupció de les seves operacions des de les Bahames", recollia la carta emesa per Andbank. Els responsables de l’entitat haurien assegurat que els gerents i gestors de la filial de les Bahames continuarien treballant dins del grup. Andbank disposava de 14 empleats a finals de l'any passat, segons el seu informe anual de 2017, a Nassau.

Sempre segons ‘Citywire’, els clients tenien 90 dies des de mitjans de juny per dir-los a la firma si volien transferir els seus actius a una altra institució o romandre amb el banc i traslladar els seus diners a un altre centre. Les vuit jurisdiccions disponibles de Andbank incloïen Brasil, Miami, Uruguai i Panamà, segons la carta. El tancament es justifica per raons estratègiques i no s’hauria aclarit quan l’oficina de Bahames tancaria del tot malgrat que l’1 d’octubre el replegament ja s’havia iniciat. Paral·lelament, Andbank hauria estat enfortint altres centres que serveixen clients llatinoamericans, com Brasil, Mèxic i els Estats Units.

Comentaris

Trending